Bryndzová polievočka mojej Lenky

huslicka - fotkahuslicka, 18. augusta 2011

Lenka je moja staršia dcéra a túto polievočku priam miluje. Na obed zje aj 4 taniere za sebou.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
3 ks väčšie
1 PL obyčajné
1 ČL
asi polovica




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a dáme variť spolu s lyžicou masla a lyžičkou vegety. Môžme pridať aj štipku soli.

  2. 2

    Keď sú zemiaky uvarené pridáme na kolieska pokrájanú cibuľku a odstavíme. Potom pridáme ešte posekanú pažítku.

  3. 3

    Polievočku necháme asi 10 minút postáť a občas premiešame. Nakoniec v nej roztopíme bryndzu. Môžme pridať aj halušky z hrubej múky ale moja Lenka ju má rada práve takto. Ak mám zelenú cibuľku tak ju pridám pokrájanú na drobno rovno do taniera.

Diskusia k receptu

45katka1
Podobne robim bryndzovu polievku aj ja,len na malse najprv porazim cibulku a tak pridam pokrajane zemiaky a varim. Niekedy ochutim vegetou,ale velmi sa mi osvedcilo miesto vegety tam hodit radsej 1 kuraci bujon. Bryndzu pridavam tiez az po uvareni zemiakov a po odstaveni polievky zo sporaka,lenze ja 2ks bryndze rozmiesam s 1kyslou smotanou a tak vlejem do polievky a zamiesam.Tiez pridavam posekanu pazitku:-) Velku chybu robia gazdinky,ktore bryndzu davaju do polievky uz pocas varenia..brandza sa zrazi a strati svoju konzistenciu a hlavne chut. My tuto polievku milujeme a nech urobim akekolvek mnozstvo..stale sa zje:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia