Bruschetta podľa Emanuela Ridiho (S Italem v kuchyni)

klaura - fotkaklaura, 15. augusta 2011
Bruschetta podľa Emanuela Ridiho (S Italem v kuchyni)
Foto: klaura

Fantastická na raňajky, večeru, i k vínku s priateľmi ... neviem sa jej dojesť ... :)

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

8 ks plátky
6 ks stredné
2-3 ks strúčky
100 ml
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Paradajky prekrojíme a vyberieme semienka. Dužinu nakrájame na drobné kocky a dáme do misky. Posolíme, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme natrhanou bazalkou. Premiešame.

  2. 2

    Plátky sendviča opečieme do chrumkava, natrieme cesnak a naložíme paradajkovú zmes. Na tanieri ešte pofŕkame oliv. olejom a papkáme.

Diskusia k receptu

sjuz
aj ja milujem, len by to malo vraj stáť v chladničke aspoň pol hoďku, aby sa chute spojili...no väčšinou to nevydržím a hneď to zjem:)
jerica
@ klaura haha ja som to videla keď to robil,som rada že si to sem pridala,je rýchle a chutné papaníčko,suroviny dostupné , ináč@ dala by som tomu iný názov,jednoduchší. (trebárs:jednoducho rajčinka ináč na sedviči) ale to len pre slováka :-)) dám si do pripomenúť,výborné !!
jerica
Pripájam pochvalúúú, krásne FOTO :-))
dajanca
hneď by som si dala... nemám bazalku... bez tej by to asi nebolo ono...
:-(
1andy
V Taliansku som sa nevedela dojesť a často si ich robím aj doma, skúste ešte obmenu..... na vrch plátok mozzarella a dať rýchlo zapiecť do rúry na 250 st. alebo gril. Len tak aby sa syr roztopil a rajčiny ostali surové mňam mňam Keď bude viacej času pridám patate di Calabria
1x klaura
marianne69
....dnes som ju spravila , lahky a rychly obedik,bolo to vynikajuce,urcite to nebolo posledny krat,vdaka za rcp:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia