Brokolicové fašírky pečené v rúre fotorecept

afataga - fotkaafataga, 16. marca 2015
Brokolicové fašírky pečené v rúre (fotorecept)
Foto: afataga

Taký ľahší obed, tá prekrojená je placatá, lebo som ju krájala horúcu, aby bolo vidno farbu.

5
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

cca 500 g
3 PL
100 g strúhaný
1 ks
6 ks strúhané strúčiky
3 ČL
1 ČL
2 ks sušené malé
 čerstvo mleté
podľa chuti
4 PL (alebo olej)




Postup

  1. 1

    Brokolicu som rozobrala, stopku olúpala a pokrájala, všetko som uvarila v troche osolenej vody asi 13 min., vodu som zliala, potom som brokolicu popučila a pridala ostatné suroviny, okrem strúhanky a masti. Vločiek treba toľko, aby vznikla masa, ktorá sa dá formovať.

    Brokolicové fašírky pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z masy som robila fašírky, obalila v strúhanke a uložila som na plech s papierom

    Brokolicové fašírky pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na každú fašírku som dala 1/2 KL roztopenej masti, piekla som na 180° teplým vzduchom prvú stranu 20 min., potom som ich obrátila, zas dala na každú trochu masti a piekla ešte 15 min. Kto dá olej miesto masti, bude mať vegetariánske.

    Brokolicové fašírky pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Príloha bola varené zemiaky s maslom a pažitkou

Diskusia k receptu

brambora
moj muz by sa ta spytal: "a kde je maso?" :-D ale pre mna moze byt, ja nie som velmi masovy typ, takze si ukladam recept...
ares
Si Ty ale za kus šikovnej baby!
amia
Výborné, tiež pečiem tieto fašírky v rúre. Nabudúce do nich skúsim pridať aj chilli papričky.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Páči sa mi tento recept :-)
afataga
@paploska ved ten steak bol dietny, si si nevsimla? :-)
@brambora my sme masozruti, oklamala som aspon oko vyzorom :-)
@methi a co ak by ta brokolica bola hnojena kravskym hnojom? :-)
@ares si ma prekvapil, lebo by som skor cakala, ze ako chlapovi sa ti viac bude paci steak :-), dakujem za ocenenie
@amia ja chilli davam skoro vsade, aspon trosku
@dr to som rada, ale si ma vydesila tou farbou
@luss44 myslim, ze nebudes lutovat, vyhoda je aj to, ze sa urobia vsetky naraz a zostane cisty sporak
elixir
@afi vyzerajú úplne na zjedenie :) A teraz mám chrobáka v hlave, na koho si pri príprave myslela, či na mňa (temer vegetariánske) alebo na @tiginko (zelené) a ak na obe - na ktorú z nás ako na prvú? :)
afataga
@dr myslim, ze cervena ti ide viac k pleti :-)
@elixir toho chrobaka si rychlo vyber, aby ti nezjedol mozog :-), ja viem, to mam za tie trojuholniky, ale kedze si mi neodpovedala, ani ja ti neodpoviem :-)
2x dr a elixir
elixir
:) Ale musí sa nechať, že Tvoj uhlomer a kružidlo boli lepšie. :)
francuzska1
minule som ich robila tiez tymto sposobom, a musim uznat, ze mi velmi chutili a neboli u nas posledny krat... odporucam, to cili tam dajte, vyborne sa to tam hodi..
elysa
takéto obedy mám najradšej, nezostalo Ti?
havino
nerobila som ich sto rokov a jednu zimu, ale nadišiel čas a vdaka Ti za pripomenutie, foto opäť krásne
kecemis
Mas ich pekne. Robim podobne, ale struhanku miesam do nich a viac neobalujem.


1x deria
medovnicek
už viem čo pripravím vnúčikovi v sobotu na obed, vďaka za inšpiráciu:)
afataga
som rada, ze som niekoho isnpirovala a inym, ze som pripomenula zabudnute jedlo
@elysa mas smolu :-)
@tassiedevil to ma prekvapuje, v pohode, kazdy ma ine chute
@kecemis aj tak sa da, my mame radi to chrum chrum navrchu
pacik
Brokolica je kúpená, zajtra pečieme, dobre, že si pripomenula :-)
eviana
Skvelý tip na použitie brokolice trošku inak, veľmi sa mi páči, ďakujem za inšpiráciu ... a úvodné foto dokonalosť sama, ako vždy od Teba :)
afataga
dakujem, aj som vahala, ci sem dat taky obycajny rcp., ale ako vidim, dobre som urobila, aspon na osviezenie pamati
zuzanka1367
@atafaga , ja by som sem radšej pridávala fotku toho steaku, ale nikde som na našich lazoch nenašla behať highlandera a takú parádu sa mi podarí spraviť asi len v budúcom živote, tak som si spravila Zelený utorok, dobre si spravila, že si pridala tento recept, chilli bolo "jak zákon káže" sú veľmi chutné, k tomu polievka podľa @timara...d úfam, že očné bielka do rána nezmenia farbu :) Vďaka za recept.


svedka
A hranolky z mrkvy nebudu?:D no pozajtra pecem tieto dobroty, ale mozem len vrchnu časť brokolice...tak rozmyslam, kolko brokolice mam kupit na pol kila hm hm hm
ywett
teda dievčatá, aké lákavé dobroty ste pripravili
*****
cesminaz
fasirky vyzeraju super,urcite chutia vyborne ;-) Ukladam a iste vyskusam nabuduce.Ja k tomu spravim zemiakovu kasu,nech sa to detom lepsie "smyka" dole :-))
alex37
@afataga , ďakujem za receptík, chutné a zdravé :-) miesto strúhanky použité ovsené otruby, ako vnútry tak aj na obalenie. Odporúčam.



afataga
@ywett vdaka
@cesminaz ak nedas zbytocne vela vlociek, nebudu suche, ale ak mate radi kasu, kludne sprav, my ju nemame v oblube
@alex37 druha rychla rota :-), potesila si ma, ale tie otruby su na mna uz trochu moc :-)
alex37
@afataga , ja som sa nevyjadrila dosť jasne :D .."odporúčam" malo byť na recept, nie na otruby :-) :-)
tiginko
fíha, mäso došlo? Správne, niekedy ho treba preložiť niečím zeleným. U mňa si teda zabodovala, dávam si tvoj recept do kolonky Žabacie a čo najskôr oprobujem. @zuzanka a @alex ich majú tiež ukážkové. Inak tých otrúb sa vôbec nemusíš báť. V podstate to nemá ďaleko od ovsených vločiek. Ja z nich pečiem aj chlebík
afataga
@tiginko ja som tusila, ze sa chytis :-), maso bolo den pred tym, steak, kukni ak chces, otruby aj ja davam do peciva, ale len tak zo dve lyzice, takze sa ich bojim len trochu :-)
motyka
Tak toto je vhodné aj na Zelený štvrtok. Zase mám nový a dobrý recept na využitie brokolice. A pečené v rúre. No a keďže sú to fašírky, tak mužská časť ani nemôže frflať.Super. Ďakujem za recept. KK5*.
margaretka28
perfektný recept, páči sa mi, že si to nezahusťovala múkou ani strúhankou, ale vločkami, robím to tak isto, vločky napučia a naberú na seba prebytočnú tekutinu a sú aj zdravšie a pečenie v rúre je tiež super, robím tak všetky fašírky aj zeleninové aj masové, no a úvodná foto je ako inak super ! :-)
afataga
@margaretka28 som rada, ze sa ti pacia, mas pravdu, vlocky su dobre, lebo popiju tekutinu a este su vraj aj zdrave, no povedz, videla si uz vlocky u lekara? :-)
afataga
@tiginko mam z teba radost :-), dakujem za foto, vyzeraju naramne chrumkavo, netusila som, ze existuje aj zelena muka, no ale kto by mal vediet, ak nie ty? :-)
katka78
Toľko som sa chystala na tieto tvoje brokolicové placky, až som ich musela urobiť z karfiolu. Neskutočne škaredé brokolice som stretala v poslednej dobe! Ja viem, krása nie je všetko, ale čo je veľa, to je veľa tiež. Karfiol bol pekný, reku ja ich spravím z neho. A boli výborné! Takže tento recept odteraz považujem za všeobecne aplikovateľný na "hlavatú zeleninu". Ďakujem @afataga ! :-)


katka78
Inak ta "hlavatá" zelenina mi pripomenula jeden ošúchaný virálny obrázko-vtip, tak si ho sem dovolím pricapnúť, dúfam, že skôr pobaví, než pohorší. Ak by nie, redakcia ho ľahko zmaže. Pekný deň s úsmevom na perách priatelia! :-)


afataga
@katka78 paradne ich mas, len nie su take zabacie :-), jasne ze aj z inej zeleniny sa daju, dakujem za pekne foto, potesilo ma a vtip sice poznam, ale dobry :-)
mariamka
heh, schvalne som sa prisla pozriet, ci @katku nevymazali ,,, fajn ze nie :) sa posuvame,, a pozrime, kolko fasirok, zjavne maju uspech, robila som uz od teba brokolicove placky v rure, mozem len potvrdit, ze chutne, neviem, preco ta fotka odtial zmizla.. toto by sa mohlo uz konecne doriesit, uploadovat fotky na Vareche, a nie kade-tade po svete
methi
Dnes som tuto dobrotu varila k obedu a detom do obedarov. Miesto vlociek som pouzila mlete mandle (vlocky som nemala prave kupene), korenie som pouzila mlete cierne a mlety koriander, nic ine. Na pecenie som pouzila ghee a urcite sme ich nemali naposledy. Vyborna inspiracia a naozaj chutne jedlo. A hlavne je, ze chutilo detom :) Dakujem!

afataga
@methi potesila si ma a som rada, ze aj seba :-), jasne, ze koreniny podla svojej chuti a moznosti, je to variabilne
zuzanka1367
Tvojím brokolicovým fašírkam bol u nás udelený trvalý pobyt a trošku narcismu, ku ním moje cesnakové zemiaky s philadelphiou :) skvelá kombinácia... Zisťujem, že foto sa nedá pridať novým spôsobom, tak skúsim môj osvedčený imgur :(


redakcia
@Zuzanka1367 (5.3.2016 14:22)

Pridavanie fotky ku komentaru funguje. Je mozne ze Vami pridavana fotka (fotomontaz) mala viac ako 4MB?

zuzanka1367
229 kB , dva pokusy, dvakrát ma to vrátilo na úvodný obrázok receptu, ďalej som neskúšala, použila som imgur.
alena45
@zuzanka , odhlásiť a prihlásiť, to pôjde.
@afataga , už bolo všetko povedané, upečené, nafotené, takže sa pridávam k davu. Perfect !
afataga
@Alena45 (16.3.2016 21:04)

som rada, ze aj tebe som ulahodila a s tym odhlasenim a prihlasenim je to tak, ze pomoze niekedy, ale niekedy treba restartovat cely pc
zuzanka1367
Znovu sa hlásim s Tvojimi a už hodne dávno aj našimi fašírkami tentoraz s zemiakovým koláčom od @katka78 , trvalý pobyt nerušíme, rozmýšľam o osvojení :)) Dík...


afataga
@Zuzanka1367 (28.5.2016 14:46)

jeeeej super, prave som si sem sadla, ze ti idem dat foto k bociku a ty si ma predbehla, ani nevies, ako si ma potesila a bola by si este viac, keby si aj Dinka pridala, tak odpustam ti a nabuduce cakam aj vlcika :-), ten kolac sa mi tiez paci, niekedy isto bude
afataga
@Luss44 (5.8.2017 20:59)

Po tesila si ma, dakujem za foto, tak nech vam chuti aj nabuduce, no ale bez chilli? :-)
afataga
@Kucharka (16.11.2017 19:45)

To je skvela sprava, ja dakujem za odozvu a foto. Ved na to sme tu, aby sme si nasli co komu chuti.
cottonmouth
Robila som ich s kyslymi zemiakmi a su super :) Akurat som zabudla kupit vajce, tak som ho nahradila smotanou... Trochu sa to rozpadavalo, ale nakoniec sa to nejak spieklo a chuti to vyborne :) V mojej sprostej rure som to piekla asi hodinu na 200 °C, chytilo to farbu az po tom co ma napadlo zapnut ventilator. Este sa s nou musim naucit... :D


afataga
@Cottonmouth (9.1.2018 11:19)

No parada, sikovnica, dobre si si poradila, vyzera to fajne. S tou rurou je to tak, musis sa s nou naucit, ked das aj ventilator, bude to rychlejsie. Dakujem za pekne foto.
zuzanka1367
Včera celý deň v krčme a kde mňa napadlo, že dnes si nič v obchode nekúpim, v chladničke smutná brokolica, tak pozri akú radosť som jej spravila :)


zasterka
Sú fantastické, ďakujem za recept. Už ich robievam podľa Vášho receptu vyše roka. Som rada, že som naň natrafila. Chilli vynechávam, ale inak kombinujem rôzne syry, vždy sú chutné. Aj teraz sa práve pečú. My k nim máme najradšej pečené zemiačky, najlepšie doma vykopané a so šupkou. Mne k nim aj zemiaková kaša veľmi chutí. Naozaj sú skvelé!!!
afataga
@Zasterka (9.7.2019 12:00)

Dakujem za pekny komentar, som rada, ze vam doma chutia a ze sa udomacnili. A len tak na margo: tu si tykame.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia