Táto polievka je môj recept, ktorý som prispôsobila našim dvom teraz už 3 a pol ročným vnukom, ale varím im ju od ich Zobraziť celý popisTáto polievka je môj recept, ktorý som prispôsobila našim dvom teraz už 3 a pol ročným vnukom, ale varím im ju od ich 2 rokov. Veľmi ju majú radi oni, ale aj my dospelí.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vopred si pripravím chlebové krutóny a vývar z rasce a fenikla. Chlieb nakrájam na kocky cca 0,7x0,7 cm a nasucho opražím na panvici. V smaltovanom hrnčeku prevarím rascu a fenikel v 2 dcl Lucky. Nechám postáť 5 minút a precedím.
- 2
Brokolicu umyjem a rozoberiem na ružičky, mäkkú časť hlúbika nakrájam priečne a dám variť do vriacej Lucky. Asi po 3 minútach pridám ružičky brokolice, 1 lyžicu oleja a 1 lyžičku Soľčanky ( sušené zeleninové ochucovadlo, ktoré neobsahuje glutamát sodný, ktorý deti nemôžu konzumovať) a varím ešte cca 7 minút. Asi 1/2 uvarenej brokolice vyberiem na misu, ostatnú rozmixujem ponorným mixérom.
- 3
Vrátim na sporák a za stáleho miešania postupne pridávam mlieko, do ktorého som rozhabarkovala hrubú múku. Keď sa prevarí, pridám precedený vývar z rasce a fenikla. Polievku nechám trochu vychladnúť, až potom pokrájam ružičky brokolice na menšie úhľadné kúsky a vložím do polievky, aby zostali pekné zelené. Podávam s chlebovými krutónmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Teď často čtu, že děti nemají jíst moc vlákniny.
@mariadra- už mi roste na zahrádce brokolice. Vyzkouším Tvoji polévku.
sama ? Nevím, jestli to je jenom opečený chleb .
Chlebové krutóny si robím sama, popísala som to v bode 1. Pražím ich nasucho na teflónovej panvici, keď mi zostanú, tak vydržia aj dva týžne zatvorné v pohári a sú bez zápachu. Na začiatku pražím na silnom plameni a potom na miernom a stále miešam, aby mi neprihoreli. Na rýchlu spotrebu sú dobré ak sa nakoniec praženia pridá trochu masla. Krásne potom voňajú. Naši vnúčikovia ale majú radšej tie nasucho pražené.