Brmbeľ
Marek Pethő
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 1. septembra 2013
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 1. septembra 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vody dáme variť zemiaky pokrájané na kocky, pridáme vývar, bobkový list, soľ, korenie. Pridáme na kocky pokrájanú a opraženú slaninku.
- 2
Keď sú zemiaky takmer uvarené, z múky, masla a mlieka spravíme bešamel, pridáme červenú papriku, rozmiešame a vlejeme do polievky.
- 3
V troške vody rozmiešame vajce a pomaly vmiešame do polievky. Chvíľu povaríme, ochutíme a pridáme trochu octu. Môžeme podávať aj studené vo vydlabanom bochníku chleba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu