Bretónske crêpes na slano

Autor receptu: sisok

Ak sa vám niekedy podarí dostať do Bretónska, odporúčam vám ochutnať akúkoľvek Bretónsku palacinku.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pohánkovú múku dáme so soľou do väčšej misy a v strede urobíme kráterik. Do kráterika nalievame za stáleho miešania vodu, až kým dostaneme tekuté, ale tažké cesto. Pridajte vajíčko a všetko dobre premiešajte. Prikryte a nechajte cesto odpočinúť v chladničke minálne 2h.
  2. Keď si cesto dobre oddýchlo, pomastite si panvicu, ktorú používate na palacinky trochou masla a keď je dostatočné rozohriata, nalejte za naberačku cesta. Rýchlo panvicu nahneme, tak ako pri normálnych palacinkách, aby sa rozolialo pravidelne a opečieme každú stranu na miernom plameni asi 2 minúty. Spracujeme celé cesto a necháme bokom. Samozrejme budete mať viac ako 4 palacinky.
  3. Predtým ako však usadneme k večernému stolu, treba si palacinky niečím naplniť. My plníme klasicky šunkou nakrájanou nadrobno, strúhaným ementálom, cibuľkou alebo šalotkou a na vrch vajíčko. Posolíme, posypeme čerstvym mletym korením, servírujeme so zeleninkou podľa obsahu chladničky a degustujeme.