Bretónske crêpes na slano
Autor receptu: sisok
Ak sa vám niekedy podarí dostať do Bretónska, odporúčam vám ochutnať akúkoľvek Bretónsku palacinku.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pohánkovú múku dáme so soľou do väčšej misy a v strede urobíme kráterik.
Do kráterika nalievame za stáleho miešania vodu, až kým dostaneme tekuté, ale tažké cesto. Pridajte vajíčko a všetko dobre premiešajte. Prikryte a nechajte cesto odpočinúť v chladničke minálne 2h.
- Keď si cesto dobre oddýchlo, pomastite si panvicu, ktorú používate na palacinky trochou masla a keď je dostatočné rozohriata, nalejte za naberačku cesta. Rýchlo panvicu nahneme, tak ako pri normálnych palacinkách, aby sa rozolialo pravidelne a opečieme každú stranu na miernom plameni asi 2 minúty.
Spracujeme celé cesto a necháme bokom. Samozrejme budete mať viac ako 4 palacinky.
- Predtým ako však usadneme k večernému stolu, treba si palacinky niečím naplniť. My plníme klasicky šunkou nakrájanou nadrobno, strúhaným ementálom, cibuľkou alebo šalotkou a na vrch vajíčko. Posolíme, posypeme čerstvym mletym korením, servírujeme so zeleninkou podľa obsahu chladničky a degustujeme.