Brazílska rybia polievka (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Mala som chuť na niečo dobré. Potrebovala som si antidepresívne čímsi pohladiť dušičku. V chladničke som mala rozmrazené 2 filé aljašskej tresky. Tak som sa inšpirovala Elise zo skvelého blogu Simple Recipes a geniálne dobrá polievočka bola o chvíľu na stole.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Filety bielej ryby si nakrájame na menšie kocky, pokvapkáme šťavou z citróna zmiešanou s prelisovaným cesnakom. Necháme chvíľu marinovať.
- Medzitým si nakrájame všetku zeleninu na drobné kúsky. Na olivovom oleji do sklovita podusíme cibuľku.
- Pridávame postupne červenú papriku, cukinu, podrvené feferonky a dusíme asi 8 minút.
- Nakoniec pridáme nakrájané rajčiny a krátko ešte povaríme. Z udusenej zeleniny odoberieme 2 PL na ozdobenie hotovej polievky. Podlejeme 200ml rybieho vývaru (môže byť hocijaký iný vývar) a necháme prevrieť. Nakoniec pridáme posekaný čerstvý koriander, dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
- Medzitým podlejeme ochutené filety 100ml rybieho vývaru a 160ml kokosového mlieka. Necháme na miernom ohni variť cca 15minút.
- Opatrne vyberieme kúsky ryby z kokosovej tekutiny, ktorú prilejeme k zelenine.
- Ponorným mixérom nahrubo vymixujeme. Na tanieri ozdobíme podusenou zeleninou, pridáme kúsky varenej ryby. Pokvapkala som olejom z pražených tekvicových semiačok.
Polievka bola na moje prekvapenie tak chutná, že napriek tomu, že nie som polievkový typ, vyjedala som ju ešte aj po vychladnutí z kastróla.