Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou
Foto: stefanm
V tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky.Robil som ho už dávno(ako sa tak pozerám na dátum fotky tak v 11.2008),ale tú Zobraziť celý popisV tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky.Robil som ho už dávno(ako sa tak pozerám na dátum fotky tak v 11.2008),ale tú jej chuť mám stále na jazyku.Vyskúšajte.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Asi 1,5cm plátky mäska jemne roztlačíme a po okraji narežeme aby sa pri opekaní neskrútili.Osolíme a okoreníme ich a potrieme horčicou.Pokapeme olejom a necháme prikrité aspoň pol hodiny odležať.
- 2
Medzi tým si nastrúhame na hrubom strúhadle očistený surový zemiak,ochutíme vegetou a lyžicou rozložíme na vymastenú pánvicu. Prudko z oboch strán opečieme. Potom si na panvici opečieme plátky šunky a odložíme to do tepla.
- 3
Brusnicový kompót povaríme s tromi očistenými feferónkami,rozmixujeme,pridáme lyžičku cukru,necháme prejsť varom a cez gázu precedíme.Zahustíme solamylom rozpusteným v 1 dcl vody.
- 4
Mäsko sprudka opečieme z oboch strán asi po tri minúty a pdávame so zemiakovou "trávou",opečenou šunkou,pikantnou brusnicovou omáčkou a feferónom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu