Bravčový pečený bôčik (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Muž mal chuť na pečený bravčový bôčik. Podarilo sa mi kúpiť pekný chudý kúsok.

100 minút
na 200 °C

Postup

  1. Večer som vybrala mäso , umyla som ho , usušila.
  2. Do hrnca , v ktorom budem piecť mäso , som dala domácu bravčovú masť.
  3. Do misky som dala 1 pl oleja , soľ , chilli , mleté čierne korenie,mletú sladkú papriku , med ,roztlačený cesnak a barbecue korenie. Všetko som spolu zmiešala a zmesou som natrela celé mäso. Toto som spravila večer. Mäso som dala na noc do chladničky.
  4. Do hrnca som vložila napácované mäso.Podliala som ho asi 75 ml vriacej vody. Rúru som vyhriala na 200 °C. Mäso som piekla zakryté za občasného polievania výpekom asi 80 minút.
  5. Keď bolo mäso mäkké , tak som ho piekla bez pokrievky asi 20 minút , kým nemalo peknú farbu.
  6. Podávala som ho s dusenou červenou kapustou a domácou knedľou. Prajem dobrú chuť.