Bravčový pečený bôčik (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Muž mal chuť na pečený bravčový bôčik. Podarilo sa mi kúpiť pekný chudý kúsok.
Postup
- Večer som vybrala mäso , umyla som ho , usušila.
- Do hrnca , v ktorom budem piecť mäso , som dala domácu bravčovú masť.
- Do misky som dala 1 pl oleja , soľ , chilli , mleté čierne korenie,mletú sladkú papriku , med ,roztlačený cesnak a barbecue korenie. Všetko som spolu zmiešala a zmesou som natrela celé mäso. Toto som spravila večer. Mäso som dala na noc do chladničky.
- Do hrnca som vložila napácované mäso.Podliala som ho asi 75 ml vriacej vody. Rúru som vyhriala na 200 °C. Mäso som piekla zakryté za občasného polievania výpekom asi 80 minút.
- Keď bolo mäso mäkké , tak som ho piekla bez pokrievky asi 20 minút , kým nemalo peknú farbu.
- Podávala som ho s dusenou červenou kapustou a domácou knedľou. Prajem dobrú chuť.