Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou

alena45 - fotkaalena45, 24. októbra 2012
Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou
Foto: alena45

Recept som získala od novej kamarátky Blanky, jazyk som robila prvýkrát a musím jej dať vo všetkom za pravdu - je to tak Zobraziť celý popisRecept som získala od novej kamarátky Blanky, jazyk som robila prvýkrát a musím jej dať vo všetkom za pravdu - je to tak jednoduché a tak lahodné...

3
porcie
120 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

3 ks
1 ks
2 krajce




Postup

  1. 1

    Bravčové jazyky dáme variť do osolenej vody. Varíme cca 1 a pol hodiny, do zmäknutia. Pripravíme si vodu s ľadovými kockami, do ktorej vložíme uvarené jazyky a necháme chvíľu postáť. Robíme to kvôli tomu, aby sme ľahšie zlúpli vrchnú kožu z nich, ktorú vyhodíme.

    Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Olúpané jazyky dáme do pekáča, dobre do nich votrieme mierne posolený nasekaný alebo prelisovaný cesnak, podlejeme vodou, v ktorej sa varili, a vložíme krajce chleba.

    Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Prikryjeme alobalom a pečieme cca 45 minút na 220 stupňov. Po upečení prepasírujeme výpek aj s chlebom a získame chlebovú omáčku. Podávame so zemiakovým pyré a napríklad aj s lyžicou šípkového džemu. Časť vody, v ktorej sa jazyky varili, som použila do pórkovej polievky, ktorá získala inú novú chuť.

Diskusia k receptu

gabculka
ja mám veľmi rada jazykovú roládu, ktorú u nás predávajú v jednom mäsiarstve. Jazyky som ešte nikdy nerobila, ale toto určite vyskúšam :)
mijaita
Já myslím že to bude tuze dobré a že mi to Blanka podstrojí :-)
frezia68
Jazyky sú lahodné a najlepší údený hovädzí ( pre mňa).Ale s chlebovou omáčkou nepoznám a recept ukladám na vyskúšanie :-)
sylvinka
Aj ja mám veľmi rada jazyky v akejkoľvek úprave a určite uvarím aj toto. Zaujímavá omáčka. kk
afataga
aj ja mam rada jazyk a toto vyzera fajnovo, ale nebudem to robit, lebo moj muz by to nedal do ust za nic na svete :-)
dajanca
aj mne jazyk veľmi chutí, keď ho pripraví niekto iný :-)) priznám sa, to lúpanie ma odrádza, ale asi to skúsim s tým ľadom, či to pomôže...
Vďaka za recept a za radu... :-)
sovka62
Veľmi dlho som netušila, že to chudučké, lahodné mäsko, ktoré mám v tlačenke najradšej, je bravčový jazyk. Predsudky sú predsudky, roky som tvrdila, že jazyk by som nezjedla. Až kým nám v práci nepredložili bravčové jazyky na smotane s knedľou. Keďže ma nikto neinformoval čo to je, zjedla som s veľkou chuťou a šla som zistiť akým spôsobom sa také dobré mäsko dá pripraviť. Tak si recept ukladám, taký nepoznám a vyzerá to chutne.
rea1
hoci maso nijak extra nemusim a jem ho velmi malo, vnutornosti mam rada. jazyky kupujem dost casto ale akosi okrem tlacenky z nich nic nerobievam, lebo ich proste zozeriem hned po uvareni. co uz, ked musis, tak musis. :-) ale na tomto recepte ma zaujala ta chlebova omacka, takze sa pokusim skrotit svoje mlsne chute, odolat a jazyky takto pripravim. skutocne som na to zvedava.
jendousek
Vepřový jazyk mám rád v jakékoliv úpravě, recept se mi líbí, už mám v KK a určitě vyzkouším;-)
sneica
taketo masko je velmi vychvalene,aj ked som ho este nevarila viem ze som ho da sa povedat pravidelne jedla a to na kazdej zabyjacke u nas doma...len som o tom ked som bola mladsia nevedela a neskor mi to uz doslo...:)))
alena45
Ďakujem za milé komentáre, dúfam, že Vám bude chutiť tak, ako mne. Mňa na recepte zaujalo to, že tak málo surovín treba na vyčarenie chuti veľmi jemnej. Aj ja som mala nutkanie vhodiť do vody aspoň pár zrniek čierneho korenia, ale odolala som a neľutujem. Každá časť svinky chutí inak a nech to tak aj zostane.
zdezda
mňaaam, aj iba s chrenom a horčicou na bagetke je uvarený jazyk výborný, krásne si ho pripravila, vyskúšam to aj ja takto (na odpadky sa bude aj náš havino tešiť:-)
30117_1350478349 - profilový obrázok
ina
ina
Ta omáčka ! Dala by se udělat i k nějakému jinému masu? Asi jen tehdy, když by se to spolu peklo......
Recept určitě vyzkouším.Díky za nápad !
mijaita
Blanka, původce receptu je nase spolecna kamaradka a tak pridavam foto dnesniho obeda u ni. Nemohu jinak nez doporucit, doporucit a doporucit tohle vyborne jidlo. Jedla jsem to poprve, ale rozhodne ne naposledy ! @alena45 dobre jsi udelala, zes recept vlozila na Varechu.
alena45
ďakujem, @Mijaita , zasa som si pripomenula tú nezameniteľnú chuť, ešte aj foto máš krajšie, a omáčka má krajšiu farbu. Ale to nie je všetko, Blanka má taký istý tanier ako ja !?
mijaita
Jojo @alenka45 zase tak daleko od sebe nase krajiny nejsou, abychom nekoupily stejny talir, zvlast, kdyz je hezky. Pak se i lide s podobnym vkusem snaz najdou :-)
marianna76
parádne Alenka...parádne, prečo som to skôr nenašla... no nevadí, určite skoro spravím... mňam. Dík
jerica
Alenka,zbožňujem bravčové jazyky,kupujem o jeden na viac,po uvarení si ho vychutnám s chrenom,super apaníčko(pre mňa).TS:-)
milamila
Bravčové jazyky v našej rodine sú veľmi obľúbené, robím ich na spôsob sviečkovej a nemajú chybu, a tento spôsob určite vyskúšam♥
alena45
vyskúšaj a daj vedieť. Ale len z bravčového - hovädzí je tvrdší a nie je to ono.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia