Foto: alextv
Zapaprikovaný bôčik je v našej rodine veľmi obľúbené jedlo - ale pozor po zjedení sa budete cítiť ako jeden veľký cesnak!!!
5 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pekný mäsitý bravčový bôčik umyjeme, dáme do hrnca , zalejeme vodou, pridáme 1 PL soli a varíme na miernom ohni asi 1 hodinu alebo až kým nebude mäkký.
- 2
Až je bôčik uvarený, vyberieme ho z hrnca, odoberiem si 1 dc vody z uvareného bôčika, prelisujeme do nej 4 strúčiky cesnaku, pridáme 1 balenie červenej papriky a 1 PL soli a všetko spolu zmiešame. Celou zmesou natrieme uvarený bôčik, necháme ho vychladnúť a odstáť. Najlepšie z večera do rána.
- 3
Podávame z baraními rohami /alebo inou zeleninou/a čerstvým chlebom dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu