Bravčové so šampiňónmi a brokolicou
Autor receptu: olinecka
Toto bol náš,dnešný obed.
50 minút príprava |
60-70 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si vcelku umyjeme pod tečucou vodou ,nakrajame na plátky,ktoré naklepeme z oboch strán.Mäso osolíme,okoreníme a zľahka posypeme červenou paprikou.Obalime v hladkej múke a z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji,takto si opečieme všetky platky mäsa a dáme na tanier.Do výpeku dáme nadrobno posekanu cibuľu,ktoru orestujeme pridáme mäso a podlejeme vodou,dusime 60-70 minút kontrolujeme mäso.
- Uvaríme si v slanej vode brokolicu,ktorú sme porozoberali na ružičky.Maslo roztopime a pridame šampiňony bez nálevu,orestujeme zopár minút a dáme k mäsu, aj brokolicu necháme prejsť varom a podávame.
- Hotové mäso servírujeme s ryžou ,hranolkami a čerstvou zeleninou.Alebo každý podľa seba .Prajem dobrú chuť!!!