Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes máme na obed plnené bravčové rolky domácou neúdenou klobáskou...tento obed je výnimočný tým, že všetky použité suroviny sú domáce...mäso, klobása neúdená, slanina údená,cibuľa aj cesnak, víno, paradajky na zdobenie, petržlenová vňať , zemiaky aj papriková pomazánka...všetko bolo vypestované a dorobené v mojej domácnosti...

4
porcie
30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. vybrala som z mrazničky neúdenú domácu klobásku...karé som pokrájala na plátky a naklepala...
  2. všetky plátky mäsom som osolila, posypala čiernym korením
  3. potrela som paprikovou pomazánkou..
  4. položila klobásku..
  5. plátky mäsa som aj s klobáskou zrolovala a spojila špáradlami..rolku som zabalila do plátok slaniny...
  6. na panvicu som dala zbytok slaniny, nechala roztopiť a potom som na výpeku opiekla rolky zo všetkých strán...
  7. rolky som preložila na hlbšiu panvicu. vyliala výpek, preložila som som tam rolky...cibuľou som rozkrojila na 4 časti a uložila do panvice medzi rolky...cesnak som iba rozobrala, umyla a vložila do panvice celý neošúpaný...osolila, posypala čiernym korením, posypala červenou paprikou, podliala vínom a pod pokrievkou dusila...
  8. rolky sa dusili na slabom plyne 70 min...občas som ich otočila, podilala vínom..hotové som odstavila..
  9. pokiaľ sa rolky dusili, ošúpala som si zemiaky, pokrájala na mesiačiky a uvarila v slanej vode..upečené rolky som uložila na tanier..pridala som varené zemiaky a posledné 2 paradajky, ktoré mi od mrazov iba teraz dozreli...veľmi mám rada petržlenovú vňať a tú používam vždy, keď pripravujem pre nás taniere...krásne vonia a pekne vyzerá..k rolkám som podávala plnenú papriku s cukinou...prajem dobrú chuť...
  10. K výbornému nedeľnému obedu nesmie u nás chýbať koláčik na peknom obruse...dnes máme jablkové rezy...