Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mala som uvariť niečo chutné pre zoslabnutého chorého, ktorý nemusel dodržiavať zvláštnu diétu, ale potreboval niečo mäkké a chuť vzbudzujúce, hlavne živočíšne bielkoviny. Pokrájala som bravčové karé na jemné prúžky a naložila som ich do jogurtu, ochuteného soľou, čerstvo mletým čiernym korením, cesnakom a chilli vločkami. Spravila som cestíčko z vajec, múky a ochuteného jogurtu, dala som do neho mäsko na 48 hodín, potom som vysmažila ako rezne a veľmi chutili chorému i nám.

4
porcie
48 hodín minút
príprava
5+5 minút minút
na 90 - 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové karé som naklepala na rezne a vyklepala som ich.
  2. Rezne som pokrájala na jemné prúžky.
  3. Očistila som cesnak.
  4. Do misky som vyklepla vajcia.
  5. Pripravila som si chilli vločky.
  6. Pridala som hustý domáci vlastný biely neochutený jogurt.
  7. Všetko som spolu rozšľahala.
  8. Pridala som posekanú petržlenovú vňať a múku...,
  9. ... soľ, čerstvo mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a chilli vločky, všetko som riadne premiešala.
  10. Do misy som dala mäsové prúžky, zaliala pripravenou ochutenou jogurtovou marinádou, premiešala som a odložila do chladničky na 48 hodín a viackrát premiešala. Asi 100 ml marinády som nechala na neskoršie, lebo mäso ju počas tej doby vsiakne do seba.
  11. Po 24 hodinách som pridala zvyšnú jogurtovú marinádu.
  12. Opäť som všetko premiešala a vrátila na zase na 24 hodín marinovať späť do chladničky, aby sa prepojili a vsiakli všetky chute do mäsa.
  13. Prišiel deň D a do rozpáleného oleja som dala po 1 PL mäsovej zmesi, roztlačila som ic lyžicou a vysmažila z oboch strán do zlato-hnedej farby - z každej strany asi 5 minút.
  14. Podávala som horúce s pretláčanými zemiakmi, doplnené čerstvou zeleninou.
  15. Tu je prierez rezňom , mäsíčko skrehlo v marináde a je mäkkučké, šťavnaté s úžasnou, ľahko pikantnou chuťou chilli a ostatných surovín. Je veľmi dobré mať ho vopred pripravené v chladničke, ochutenie je veľmi variabilné a chutné - potom je obed už úplná hračka.
  16. a tu ešte prierez z blízka. Odporúčam vyskúšať. Dobrú chuť prajem!