Bravčové rezne naložené v jogurtovej marináde (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mala som uvariť niečo chutné pre zoslabnutého chorého, ktorý nemusel dodržiavať
zvláštnu diétu, ale potreboval niečo mäkké a chuť vzbudzujúce, hlavne živočíšne bielkoviny.
Pokrájala som bravčové karé na jemné prúžky a naložila som ich do jogurtu, ochuteného
soľou, čerstvo mletým čiernym korením, cesnakom a chilli vločkami. Spravila som cestíčko z
vajec, múky a ochuteného jogurtu, dala som do neho mäsko na 48 hodín, potom som
vysmažila ako rezne a veľmi chutili chorému i nám.
4 porcie |
48 hodín minút príprava |
5+5 minút minút na 90 - 100 °C |
Postup
- Bravčové karé som naklepala na rezne a vyklepala som ich.
- Rezne som pokrájala na jemné prúžky.
- Očistila som cesnak.
- Do misky som vyklepla vajcia.
- Pripravila som si chilli vločky.
- Pridala som hustý domáci vlastný biely neochutený jogurt.
- Všetko som spolu rozšľahala.
- Pridala som posekanú petržlenovú vňať a múku...,
- ... soľ, čerstvo mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a chilli vločky, všetko som riadne premiešala.
- Do misy som dala mäsové prúžky, zaliala pripravenou ochutenou jogurtovou marinádou, premiešala som a odložila do chladničky na 48 hodín a viackrát premiešala.
Asi 100 ml marinády som nechala na neskoršie, lebo mäso ju počas tej doby vsiakne do seba.
- Po 24 hodinách som pridala zvyšnú jogurtovú marinádu.
- Opäť som všetko premiešala a vrátila na zase na 24 hodín marinovať späť do chladničky, aby sa prepojili a vsiakli všetky chute do mäsa.
- Prišiel deň D a do rozpáleného oleja som dala po 1 PL mäsovej zmesi, roztlačila som ic lyžicou a vysmažila z oboch strán do zlato-hnedej farby - z každej strany asi 5 minút.
- Podávala som horúce s pretláčanými zemiakmi, doplnené čerstvou zeleninou.
- Tu je prierez rezňom , mäsíčko skrehlo v marináde a je mäkkučké, šťavnaté s úžasnou, ľahko pikantnou chuťou chilli a ostatných surovín.
Je veľmi dobré mať ho vopred pripravené v chladničke, ochutenie je veľmi variabilné a chutné - potom je obed už úplná hračka.
- a tu ešte prierez z blízka. Odporúčam vyskúšať. Dobrú chuť prajem!