Foto: babidka
Kto ma rád mäso a aj kapustu , tomu bude tento recept pravdepodobne chutiť. No a ti , čo preferujú delenu Zobraziť celý popisKto ma rád mäso a aj kapustu , tomu bude tento recept pravdepodobne chutiť. No a ti , čo preferujú delenu stravu , si tiež prídu na svoje .
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Kapusta: | |
1 ks |
|
2-3 ks |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
3-4 ks |
|
3-4 ks |
|
200 ml |
|
2-3 PL |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezne , dáme medzi dva kusy potravinovej fólie a mierne naklepeme. Osolíme , okoreníme a opečieme na oleji z každej strany asi po 3 minúty.Odložíme nabok .
-
2
Kapustu si nakrájame na rezance .Cibuľu a cesnak pokrájame a dáme na panvicu opekať . Mrkvu si nastrúhame na hrubšom strúhadle a pridáme k cibuli a cesnaku a spolu ešte opekáme asi 5-6 minút . Podlejeme asi 2-3 lyžicami vývaru alebo vody aby mrkva pustila trošku farby .
-
3
Primiešame nakrájanú kapustu , bobkový list ,soľ , klinčeky alebo badián , pridáme ocot a cukor . Preložíme do misky alebo pekáčika v ktorom ju budeme piecť .Na vrch položíme opečené rezne a podlejeme vývarom .
-
4
Dáme do rúry a dusime ešte asi 30- 40 minút pokiaľ nie je mäso celkom mäkké . Namiesto kapusty môžete použiť kel , ružičkový kel , - podľa toho , čo máte na záhrade alebo čo ponúkajú v obchodoch . Komu nestačí mäso s kapustou ako prílohou , môže pridať na tanier aj opekané alebo varené zemiaky . Tak isto môžete použiť namiesto bravčových rezňov kuracie alebo morkacie stehná .
Diskusia k receptu