Pečené bravčové rebrá
Bravčové rebierka s omáčkou z pečenej papriky
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup- Bravčové rebrá vložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom, prihodíme bobkový list, celé nové a čierne korenie a pečieme
v rúre pri 180 stupňoch asi 45–50 minút (podľa potreby).
- Červené papriky vložíme do iného pekáča a dáme
piecť súčasne s rebrami. Necháme ich tam, než sú
čierne. Potom plech s upečenými paprikami vyberieme a zakryjeme ho buď druhým plechom, alebo alobalom. Prípadne papriky
vložíme do igelitovej tašky, aby sa sparili. Po desiatich
minútach ich vyberieme a zlúpeme z nich upečenú
kožu.
- V hrnci roztopíme maslo, speníme v ňom mletú
pikantnú papriku, zalejeme smotanou, osolíme, okoreníme a pridáme upečené a olúpané papriky. Krátko
povaríme a rozmixujeme dohladka. Omáčku podávame k upečeným rebierkam.
|