Bravčové rebierka na karameli

Autor receptu: izabella929

Dnes oddychový obed..domáce bravčové rebierka na karameli..

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rebierka som umyla, osušila..prebytočný tuk som neobrezala, lebo ich opečiem a nemusím použiť masť..
  2. na panvicu som dala karamelizovať cukor, vložila som rebierka a pootáčala som ich v karameli...nepridala som tuk, ale ako sa rebierka piekli, tuk sa topil a piekli sa už iba na ňom..potom som ich osolila, okorenila, posypala celou rascou a dala do trúby na 180 st. tu sa dopiekli za 40 min..od karamelu dostali krásnu farbu aj chuť...nemôžem povedať, že boli sladké...počas pečenia som ich podliala červeným vínom ...pokiaľ sa piekli uvarila som k nim prílohu zemiaky..poliala som ich výpekom...podávala so zaváranými baraními rohmi...
  3. prejem vám dobrú chuť..