Bravčové pliecko v hamburgskej omáčke

Autor receptu: oco

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Osolené mäso zo všetkých strán opečieme,vyberieme a odložíme na teplé miesto.Do výpeku dáme speniť cibuľu,pridáme nakrájanú zeleninu a orestujeme.Najviac dáme mrkvy,menej zeleru a naj menej petržlenu.
  2. Pridáme korenie,bobkový list,horčicu,vložíme späť mäso,podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme do mäkka.
  3. Mäkké mäso vyberieme z omáčky odstránime korenie a bobkový list.Zeleninu rozmixujeme ponorným mixerom,pridáme trochu vody v ktorej sme rozmiešali hladkú múku,pridáme nakrájanú šunkovú salámu a uhorku.Necháme prevariť.Nakoniec pridáme smotánku a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou nálevu zo sterilizovaných uhoriek.