Bravčové pliecko na divoko s omáčkou v parnom hrnci fotorecept
Foto: bibia1
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vyklepané mäsko posolíme, okoreníme Divočinou, bazalkou a mletou paprikou z oboch strán.
-
2
Posypeme na krúžky nakrájaným pórkom
-
3
a koreňovou zeleninou.
-
4
Pripravíme si parný hrniec, vložíme podnos a zapneme naparovanie na 50 min.
-
5
Po 20 minútach naparovania pridáme ryžu a mrazenú zeleninu s vegetou. Ryžu dáme do nádoby na ryžu, osolíme, posypeme vegetou, a zalejeme vodou tak 1 cm nad ryžu - premiešame.
-
6
Tesne pred dokončením - tak 5 minút, posypeme mäsko nastrúhaným syrom
-
7
a zalejeme šľahačkovou smotanou.
-
8
Všetko pekne doparíme a máme hotovo. Dobrú chuť
Ale môžeš si tú šťavu zliať do hrnca a spraviť omáčku na sporáku.
Dobrú chuť.
ak mozem, tak mna by zaujimalo aky je rozdiel medzi tym ak sa ryza vari vo vode v parnom alebo beznom hrnci na sporaku, dakujem
rozdiel je v tom, že v parnom hrnci nepotrebuješ použiť olej, inak chuť aj konzistencia je rovnaká.
Tu ti ale odporúčam, aby si si sám odsledoval minutáž na prípravu ryže podľa svojho parného hrnca.