Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva
Autor receptu: sisok
Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv
spravila sirup, ktorým bolo mäso potierané.
4 porcie |
5 minút príprava |
15+20 minút na 180-200 °C |
Postup
- Ako prvé si pripravíme pivový sirup.
Do menšieho hrnca vhodíme cesnak, slivky bez kôstok, tymián, med a zalejeme tmavým pivom. Necháme spolu variť, až kým sa všetky chute nespoja, asi takých 15 minút.
- Predhrejeme si rúru na 180-200 stupňov.
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo. Najlepšie je mäso opiecť v panvici, ktorú môžme vložiť do rúry (z mäska totiž bude výpek, ktorého by bola škoda).
Opečené mäsko prelejeme pivovým sirupom a vložíme do rúry cca na 20 minút. Čas od času mäsko podlievame pivovým sirupom.
- Ako zistiť, že mäso je vnútri upečené? Ak máte kuchynskú sondu/teplomer, vnútorná teplota mäsa by mala byť 71 stupňov, ak chcete, aby bolo mäsko ružové.
Podávame so zemiakmi.
Dobrú chuť!