Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule

Autor receptu: kecemis

K tomuto jedlu som pouzil bravcove maso, ale je mozne pouzit aj ine, ako napr. hydinu. Recept som pocul v jednej rozhlasovej relacii tak som sa ho rozhodol vyskusat a od tej doby sa u nas pripravuje s casu na cas. Najlepsie to chuti, aspon nam so sladkymi zemiakmi so zelerom a jablkom.

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Maso potriet olivovym olejom a posypat rozmarinom. Posolit a pokorenit.
  2. Dat na panvicu na lyzicku rozpaleneho oleja a opiect z kazdej strany asi dve minuty.
  3. Po opeceni masa ho prelozim do rury a peciem zhruba 15-20 minut pri teplote 220 stupnov, alebo pokial nie je dobre prepecene na celej hrubke.
  4. Do vypeku po mase pridame lyzicku masla a po roztopeni pridame nakrajanu cibulu.
  5. Pridat bobkovy list a za obcasneho miesania smazime priblizne 15 min. potom pridame cesnak a za obcasneho miesania nehame cibulu skaramelizovat.
  6. Pridat cervene vino, priviest do varu a zredukovat teplotu. Nehat odparit vinozhruba na polovicu.
  7. Pridat lyzicku muky (ja pouzivam kukuricnu muku, pretoze neobsahuje lepok). Premiesat az do zhustnutia.
  8. Potom pridat kuraci vyvar a zamiesat. Priviest znova do varu a zredukovat teplotu. Varit az do zhustnutia nejakych 3-5 minut. Vybrat z omacky bobkovy list a ponornym mixerom rozmixovat na jemnu omacku.
  9. Upecene maso vyberieme z rury a nakrajame na platky, polejeme omackou a podavame s opekanymi zaemiakmi, alebo zo sladkymi zemiakmi, ako je na obrazku. Dobru chut.