Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept)

Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept)
matavarechaMatavarecha, recept pridal: 20. februára 2011 20:49Ďalšie jeho recepty

Naše obľúbené moji chlapci milujú mäso, ryžu, omáčku

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Mäso nakrájame na rezne mierne vyklepeme posolíme a pokoreníme a posypeme troškou hladkej múky. Na panvici rozohrejeme olej a mäso z oboch strán opečieme. Opečené vložíme do tlakového hrnca zalejeme asi 3 dcl vody, pridáme šampiňóny a bujón. Zavrieme a dusíme 20 min. Kto nemá tlakový hrniec do mäkka. Potom zahustíme solamylom a necháme prevrieť. Podávame s ryžou.

2

Veľa ľudí sa bojí kuchty no je to super pomocník šetrí čas a mäso je naozaj mäkké a šťavnaté. a ešte ako dlho sa varí v tlakovom hrnci: 500 g hovädzieho mäsa v celosti: 4 dcl vody – 40 min. 500 g hovädzích rezňov, kociek: 3 dcl vody – 30 min. 500 g bravčového mäsa v celosti: 2,5 dcl vody – 30 min. 500 g bravčových rezňov, kociek: 2 dcl vody – 20 min. 1000 g kurčaťa v celosti: 2 dcl vody – 20 min. 1000 g sliepky: 10 dcl vody – 45 min.

3

mäso osolíme, okoreníme posypeme hl. múkou
Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3

4

múčnatou stranou dáme na rozohriaty olej
Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4

5

z druhej strany tak isto korenie, soľ, a múka
Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5

6

opečené prelozíme do kuchty
Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6

7

zalejeme asi 3 dcl vody pridáme šampiňóny a bujón
Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7

8

zavrieme a varíme 20 min
Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 8

9

keď je mäso mäkké zahustíme solamylom
Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 9

10

a hotovo
Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 20. februára 2011 o 21:19
    Takéto papanie doma máme radi,pekné.


  • ketty3811, 20. februára 2011 o 22:03
    aj u nás také môže byť.:-)


  • marikasu, 20. februára 2011 o 22:51
    Také sme mali dnes na obed, ale omáčku som zahustila svetlou maslovou zásmažkou :)


  • bejda7, 20. februára 2011 o 23:26
    Mňamky,aj my sme mali podobný obed:)


  • cica2, 21. februára 2011 o 01:10
    krásne sa ti darí, samé dobré receptíky:))


  • marienka44, 21. februára 2011 o 10:37
    @Matavarecha ,Tvoj tlakovy hrniec je z hlinika a hlinik je skodlivy. Ja mam nerezovy dlhe roky, ale sa pokazil:na veku v strede sa vytvorili mikroskopicke trhliny. Dala som ho opravit /odborne letovanie nerezu mi urobil majster v ucnovskej skole/ a uz funguje. Som rada, lebo je to moj velky pomocník. Pre istotu som si este kupila minuly tyzden v Kauflande v akcii vsetko za 1/2 turecky, zatial je v skatuli.


  • duschko, 21. februára 2011 o 10:57
    Velmi sa mi paci spracovanie receptu. Hlavne propagacia tlakoveho hrnca. Dlho som ho nevyuzival, aj ked ho mam. Kamarat ma presvedcil o vyhodach a odvtedy si neviem varenie bez tlak. hrca predstavit. Na vianoce som dostal uplne nove tl. duo tlakove hrnce zn. tefal aj s minutkami na jednom veku. Je to ako ferari medzi autami. Fantasticky pomocnik. Nefuci, je tichy a velmi rychlo som si nan zvykol. Stare tl. hrnce su uz odlozene v komore. Co sa tyka casu varenia, to si musi kazdy odskusat na svojom hrnci. Mozu byt orientacne, ale pre zaciatocnikov su velmi dobrou pomockou.


  • matavarecha, 21. februára 2011 o 11:33
    aj ja som poslúchla a dostala pod stromček hrnce Tefal aj s panvicami Jamie Oliver. Áno čas je orientačný záleží aj na kvalite mäsa . :-)


  • frona, 21. februára 2011 o 14:49
    Ja mám tiež hliníkový tlakový hrniec, ktorý používam už roky....Vraví sa, že hliník je škodlivý...ale čo dnes nie je? Ešte aj zelenina môže byť škodlivá....tak o čom to je? To by sme nemohli celkom nič....dokonca aj niektorý teflonový riad bol škodlivý....


  • orchidea, 22. februára 2011 o 16:04
    súhlasím čo napísala @frona , tiež som roky používala hliníkový hrniec, myslím že je to presne ten na obrázku, teraz už mám nový tefal clipso ale nie preto, že by som nechcela už ten starý kvôli tomu že bol hliníkový, urobila som si radosť po vyše 20 rokoch a objednala som si nový hrniec. Aj ja tak varím mäsko na šampiňónoch ako ty, je to veľmi dobré.


  • zuzanasz, 7. decembra 2011 o 09:59
    No ja som dostala tlakovy hrcniec, ale mam strach ho vyskusat.... :( Ako dieta si pamatam taku "kuchtu" ako je na obrazku..., ja moju nemam znacky tefal, ani tescoma, ale nejaka ina a proste sa obavam, co ked buchce.. :DDD


  • matavarecha, 7. decembra 2011 o 10:12
    @zuzanasz Neboj keď "nebuchla" taká stará tak nové majú viac bodov bezpečnosti. Treba to dobre zatvoriť nechať zovrieť a keď začne pískať treba stiahnuť plyn alebo preložiť na inú platničku na nižšiu teplotu tak som to robila keď sme mali elektrický sporák. Potom podľa druhu mäsa alebo vareného odstopnúť čas a po uvarení vypustiť paru zchladiť a otvoriť. Neviem akú máš ale treba si prečítať návod. Prajem veľa úspechov a chutné jedlá a nenechaj sa odradiť je to užitočný pomocník. :-)


  • 92nikita92, 5. novembra 2013 o 21:49
    Chcela by som sa opytat nieco zijem v anglicku a tu nemaju hubovy bujon to musi byt len hubovy bujon?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist