Bravčové na horčici

Autor receptu: thedrunkchef

10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a okmínujeme. Zatiahneme ho na rozpálenom oleji, vyberieme a odložíme stranou.
  2. Vo výpeku orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme trochu cukru (na kilo mäsa jednu lyžicu) a necháme mierne skaramelizovať. Potom pridáme mrkvu, horčicu (na kilo mäsa 4 vrchovaté lyžice), krátko porestujeme a zalejeme vodou, alebo vývarom.
  3. Do omáčky pridáme mäso, ktoré sme odložili stranou. Privedieme k varu a potom cca 30 minút varíme na miernom ohni, kým nie je mäso mäkké.
  4. Nakoniec prilejeme smotanu, podľa potreby zahustíme a povaríme ešte 5-7 minút. Podávame s houskovým knedlíkom.