Bravčové na horčici
Autor receptu: thedrunkchef
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a okmínujeme. Zatiahneme ho na rozpálenom oleji, vyberieme a odložíme stranou.
- Vo výpeku orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme trochu cukru (na kilo mäsa jednu lyžicu) a necháme mierne skaramelizovať. Potom pridáme mrkvu, horčicu (na kilo mäsa 4 vrchovaté lyžice), krátko porestujeme a zalejeme vodou, alebo vývarom.
- Do omáčky pridáme mäso, ktoré sme odložili stranou. Privedieme k varu a potom cca 30 minút varíme na miernom ohni, kým nie je mäso mäkké.
- Nakoniec prilejeme smotanu, podľa potreby zahustíme a povaríme ešte 5-7 minút. Podávame s houskovým knedlíkom.