Bravčové miniguličky s citrusovou glazúrou fotorecept
Foto: tizian1cat
Rada experimentujem s mletým mäsom. Dá sa do neho všelico pridať, vytvarovať do rôznych tvarov a hlavne doma poctivo pripravené jedlá z mletého mäsa Zobraziť celý popisRada experimentujem s mletým mäsom. Dá sa do neho všelico pridať, vytvarovať do rôznych tvarov a hlavne doma poctivo pripravené jedlá z mletého mäsa sú dôkazom, že fašírky z väčšiny závodných a školských jedální by nemali byť zaraďované medzi jedlá z mäsa...:-)))
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pokrájame si mäso na menšie kocky.
-
2
Pridáme k nemu petržlenovú vňať, mladú cibuľku a slaninku tiež nakrájané na menšie kúsky.
-
3
Spolu zomelieme a dobre premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
-
4
Na pečenie som použila silikónovú formu na ľad.
-
5
Z vymixovanej mäsovej hmoty formujeme rukami malé guličky, ktoré dáme do formy.
-
6
Zo zvyšnej mäsovej hmoty som ešte vyformovala väčšie guľky, ktoré som dala do muffinovej formy. Kľudne sa dajú piecť len tak na vymastenom plechu.
-
7
Dala som piecť do rúry rozohriatej na 200 st.C na 20 minút. Medzitým som si z medu, citrusovej šťavy a sójovej omáčky pripravila glazúru.
-
8
Vybrala som guličky z rúry, potrela som ich glazúrou a dala ešte na 5 minút do rúry. Tie v muffinovej forme som nechala ešte 10minút.
-
9
Môj vnuk miluje švédsky kotbular z Ikea. Možno sa mu zavďačím aj týmito miniguličkami. Podávala som ich pre nás so zeleninovým šalátom.
a ked je viacej ludi, vyzera to velkolepo, ale bezne urobim take normalne gule... daju sa servirovat na vela sposobov tu je zauzivany asi najviac rozsireny ten so spagetami- / domaci si nepustia modzok velmi na spacir a potom ich udivi cokolvek, ked pridu na veceru/ ....