Foto: uschi
Rozmýšľala som, čo uvariť v nedeľu a napadlo ma toto.
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Mäso opláchneme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme a z obidvoch strán prudko opražíme na troche oleja. Potom teplotu znížime a udusíme domäkka. Podľa potreby podlejeme trochou vody alebo vývaru.
-
2
Zatiaľ čo sa mäso dusí, pripravíme si nátierku. Strúhaný syr, kyslú smotanu, prelisovaný cesnak a trošku soli zmiešame. Mäkké mäso preložíme aj s výpekom do zapekacej misy a na každý plátok rozotrieme syrovú zmes, ktorú posypeme červenou paprikou. Vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.
-
3
K mäsku podávame zemiakové pyré a čerstvý zeleninkový šalátik.
Naozaj odporúčam, tí, ktorí cesnak môžu, je to vynikajúce!!