Bravčové mäso na hubách (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
.... jednoduché a dobré
20 minút príprava |
15 - 20 minút tepelná úprava |
Postup- prichystáme si potrebné suroviny,cibuli nakrájať na drobno, bravčové pliecko na pásy a tie potom na kocky
- ked nemáme čerstvé huby ,tak si namočíme sušená a necháme trochu napučať
- na rozpálenej masti ,alebo oleji sprudka osmahneme kocky mäsa až nám ,,obielí,,
- mäso vyberieme z hrnca von a na miesto neho pridáme pokrájanú cibulu a osmahneme do sklovita
ked je cibula hotová vrátime mäso naspäť do hrnca
- osolíme , pridáme čierného koreniia , drcenej majoránky , mletej červenej papriky a poriadne to premiešame
- mäso podlejeme vodou
- pridáme namočené sušené huby - bez vody kde sa namáčaly
- premiešme a ak robíme v tlakovom hrnci , hrniec uzavrieme a necháme dusiť
... obyčajný iba prikrijeme pokrievkou
- asi po 30 - 40 minutach ( v tlakovom hrnci ) skontrolujeme mäkosť mäsa , ak je dobré zarobíme si GUSTIN alebo niečo jemu podobné v poháry s vodou a prilejeme do hrnca , pomišame a necháme prejsť varom
.. kto má rád pikant môže pridať čilipapričku - ochutnáme a poprípade ešte trochu dochutíme - dosolíme
- DOBRÚ CHUŤ
|