Bravčové mäso na hubách (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

.... jednoduché a dobré

20 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. prichystáme si potrebné suroviny,cibuli nakrájať na drobno, bravčové pliecko na pásy a tie potom na kocky
  2. ked nemáme čerstvé huby ,tak si namočíme sušená a necháme trochu napučať
  3. na rozpálenej masti ,alebo oleji sprudka osmahneme kocky mäsa až nám ,,obielí,,
  4. mäso vyberieme z hrnca von a na miesto neho pridáme pokrájanú cibulu a osmahneme do sklovita ked je cibula hotová vrátime mäso naspäť do hrnca
  5. osolíme , pridáme čierného koreniia , drcenej majoránky , mletej červenej papriky a poriadne to premiešame
  6. mäso podlejeme vodou
  7. pridáme namočené sušené huby - bez vody kde sa namáčaly
  8. premiešme a ak robíme v tlakovom hrnci , hrniec uzavrieme a necháme dusiť ... obyčajný iba prikrijeme pokrievkou
  9. asi po 30 - 40 minutach ( v tlakovom hrnci ) skontrolujeme mäkosť mäsa , ak je dobré zarobíme si GUSTIN alebo niečo jemu podobné v poháry s vodou a prilejeme do hrnca , pomišame a necháme prejsť varom .. kto má rád pikant môže pridať čilipapričku - ochutnáme a poprípade ešte trochu dochutíme - dosolíme
  10. DOBRÚ CHUŤ