Dusené mäso so zeleninou
Bravčové kotlety so zeleninou
Autor receptu: podravka
Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta k vyváženej strave.
Postup
- Kotlety okoreníme, posypeme lyžicou vegety a necháme odležať.
- Šalotku osmažíme na oleji, pridáme mrkvu nakrájanú na prúžky a nastrúhaný zeler.
- Pridáme cukor, keď začne karamelizovať, prilejeme balsamico, trochu vody a bujón. Krátko dusíme, aby zelenina ostala chrumkavá.
- Pripravené bravčové kotlety osmažíme na horúcom olivovom oleji pri vysokej teplote. Po otočení kotlety pridáme maslo, rozmarín, na záver cesnak a podľa chuti soľ a čierne korenie. Hotové bravčové kotlety podávame s pripravenou zeleninou.