Bravčové kotlety

Bravčové kotlety s jablkovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.

40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na porcie. Na rozpálenú panvicu, ktorá je vhodná aj na použitie do rúry, dáme maslo s olejom a kotlety na ňom opečieme z každej strany asi 2 minúty. Osolíme, okoreníme a pridáme tymian. Potom vložíme do rúry a dopečieme na 180 stupňoch doružova. Mäso necháme odležať po vybratí z rúry asi 5 minút a servírujeme.
  2. Jablkové pyré: Do rozpáleného hrnca dáme maslo a cesnak a opekáme do polohneda. Pridáme očistené nakrájané jablká, jablčný ocot, med, soľ a krátko restujeme. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka 15 minút. Potom odokryjeme a vydusíme prebytočnú šťavu. Rozmixujeme dohladka. Na záver na zjemnenie môžeme pridať ešte 20 g masla.
  3. Pri podávaní jedlo ozdobíme nakladanou červenou cibuľou v sladkokyslom náleve.