Bravčové kotlety
Bravčové kotlety s jablkovým pyré (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.
Postup
- Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na porcie. Na rozpálenú panvicu, ktorá je vhodná aj na použitie do rúry, dáme maslo
s olejom a kotlety na ňom opečieme z každej strany asi 2 minúty. Osolíme, okoreníme a pridáme tymian. Potom vložíme do rúry a dopečieme na 180 stupňoch doružova. Mäso necháme odležať
po vybratí z rúry asi 5 minút a servírujeme.
- Jablkové pyré: Do rozpáleného hrnca dáme maslo a cesnak a opekáme do polohneda. Pridáme očistené nakrájané jablká,
jablčný ocot, med, soľ a krátko restujeme. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka 15 minút.
Potom odokryjeme a vydusíme prebytočnú šťavu. Rozmixujeme dohladka. Na záver na zjemnenie
môžeme pridať ešte 20 g masla.
- Pri podávaní jedlo ozdobíme
nakladanou červenou cibuľou
v sladkokyslom náleve.