Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku fotorecept
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 28. februára 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Žihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré spariť ju v horúcej vode. Žihľava obsahuje karotén, vitamín Zobraziť celý popisŽihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré spariť ju v horúcej vode. Žihľava obsahuje karotén, vitamín C, B2, železo, ďalej histamin, kyselinu mravenčiu a stopové látky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žihľavu sparíme v horúcej vode. Na masle speníme cibuľu s cesnakom a pridáme sparenú žihľavu, soľ, korenie a minútu dusíme.- 2
Vlejeme smotanu a tri minúty varíme. Na záver zjemníme a zahustíme žĺtkami.- 3
Na panvici opečieme naporciované, osolené a okorenené kotlety. Podávame so žihľavovým prívarkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu