Bravčové kocky na šampiňónoch a hrášku zo šľahačkou bez cibule a cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: pacun110

...prišiel som z roboty,urobil si poriadneho Turka a keďže som už dojedol svoju "Fazuľovú pestrú",tak som si nabrúsil všetky nože a vravím si - nuž čože,nabrúsil si si nože,nože si ty hybaj dačo nakrájať a uvariť!!!

Postup

  1. ...po nabrúsení všetkých nožom,čo mám doma,som si pripravil pliecko a hrášok.
  2. ...pliecko som si pokrájal na také väčšie kocky a prudko som ho,osolené a okorenené, opražil na horúcom oleji.
  3. ...vedľa som si dal variť vodu na kolienka(nesoliť!!!) a pliecko pražím,len sa tak pení!
  4. ...keď sa mäsko už zatiahlo,tak som tam pridal na hrubšie kúsky nakrájané šampiňóny a pražil ďalej...voda už už čoskoro vrie.
  5. ...po zovretí jej,ju posolím a pridám za štamprdlík oleja.Vysypem kolienka a pomaličky z občastným miešaním varím. ...mäso a šampiňóny netreba vobec podlievať!Totižto - bravčové mäso obsahuje v rozmedzí 48-78% vody a šampiňóny okolo 67 %,tak načo?
  6. ...keď je mäsko už takmer mäkké,tak tam pridám mrazený hrášok!Najfajnovejší je čerstvý, ale zožeň,koncom januára čerstvý hrášok!!!So šľahačky som pridal 1-2 PL hladkej múky, poriadne rozmiešal a čakám... ...teraz možno napaprčím veľa milovníkov cestovín,ale - nemám rád cestoviny aldente!!! Takže ich ani tak nerobím!Mne to pripadá ako keby boli ešte surové a nerovarené.Ja mám rád také fajné,mäkké,nie však rozvarené na blato...veľmi sa hneváte?
  7. ...keď hrášok kulilinčok zmäkne-netreba mu veľa,lebo je predvarený a tak zamrazený a obsahuje 75 % vody,tak do hrnca pridám tú šľahačku v múkou a ešte povarím,prípadne dochutím soľou,či korením...
  8. ...no a je to hotovo!Vyzerá to trochu nevábne,lebo my sme zvyknutí všade dávať mletú červenú papriku,ale je to výborné!!!Verte mi,viem čo hovorím,lebo som to varil!Akože sa Papcún volám!!! A hneď som si pripravil 2 porcie!Prvá,doma do kuchyne a druhá pracovná,do práce na obed... ...a nezdá sa vám,niečo divné na úvodnom obrázku?Niečo tam nepasuje-hádajte čo?