Bravčové kocky na šampiňónoch a hrášku zo šľahačkou bez cibule a cesnaku (fotorecept)
Autor receptu: pacun110
...prišiel som z roboty,urobil si poriadneho Turka a keďže som už dojedol svoju "Fazuľovú pestrú",tak som si nabrúsil všetky nože a vravím si - nuž čože,nabrúsil si si nože,nože si ty hybaj dačo nakrájať a uvariť!!!
Postup
- ...po nabrúsení všetkých nožom,čo mám doma,som si pripravil pliecko a hrášok.
- ...pliecko som si pokrájal na také väčšie kocky a prudko som ho,osolené a okorenené, opražil na horúcom oleji.
- ...vedľa som si dal variť vodu na kolienka(nesoliť!!!) a pliecko pražím,len sa tak pení!
- ...keď sa mäsko už zatiahlo,tak som tam pridal na hrubšie kúsky nakrájané šampiňóny a pražil ďalej...voda už už čoskoro vrie.
- ...po zovretí jej,ju posolím a pridám za štamprdlík oleja.Vysypem kolienka a pomaličky z občastným miešaním varím.
...mäso a šampiňóny netreba vobec podlievať!Totižto - bravčové mäso obsahuje
v rozmedzí 48-78% vody a šampiňóny okolo 67 %,tak načo?
- ...keď je mäsko už takmer mäkké,tak tam pridám mrazený hrášok!Najfajnovejší je čerstvý,
ale zožeň,koncom januára čerstvý hrášok!!!So šľahačky som pridal 1-2 PL hladkej múky,
poriadne rozmiešal a čakám...
...teraz možno napaprčím veľa milovníkov cestovín,ale - nemám rád cestoviny aldente!!!
Takže ich ani tak nerobím!Mne to pripadá ako keby boli ešte surové a nerovarené.Ja mám rád také fajné,mäkké,nie však rozvarené na blato...veľmi sa hneváte?
- ...keď hrášok kulilinčok zmäkne-netreba mu veľa,lebo je predvarený a tak zamrazený a obsahuje 75 % vody,tak do hrnca pridám tú šľahačku v múkou a ešte povarím,prípadne dochutím soľou,či korením...
- ...no a je to hotovo!Vyzerá to trochu nevábne,lebo my sme zvyknutí všade dávať mletú červenú papriku,ale je to výborné!!!Verte mi,viem čo hovorím,lebo som to varil!Akože sa
Papcún volám!!!
A hneď som si pripravil 2 porcie!Prvá,doma do kuchyne a druhá pracovná,do práce na obed...
...a nezdá sa vám,niečo divné na úvodnom obrázku?Niečo tam nepasuje-hádajte čo?