Bravčové karé s mrkvou a ryžou

Autor receptu: babkamt

Manželovi sa vždy zavďačím mäsom na šťave. Tentoraz som pridala k mäsu aj mrkvu.

30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú cibuľu som nakrájala a udusila do sklovita na 1 pl oleja. Pridala som mäso nakrájané na kocky. Na prudkom ohni som ho opekala, kým sa nezatiahlo. Mrkvy som očistila a pokrájala. Pridala som ich k mäsu. Teraz som pridala soľ, mleté čierne korenie , 0,5 čl mletého kmínu a podliala som troškou horúceho slepačieho vývaru, ktorý mi zostal od nedele. Mäso som dusila na miernom plameni. Zahustila som troškou vývaru, v ktorom som rozmiešala 1 čl Solamylu. Nechala som ho prevariť a mäso je hotové.
  2. Servírovala som ho s dusenou ryžou
  3. a čalamádou.