Bravčové karé plenené sušenými slivkami a sušenými brusnicami

Autor receptu: miichchalko

15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso dôkladne umyjeme, odstránime vrchnú blanu. Potom ho necháme vysušiť a z jednej časti pichneme nôž (dlhý a ostrí, aby prešiel skrz celé mäso). Vznikne dám v mäsa akoby tunel. Potom tam strčíme varechu zo zadnej časti a dieru si zväčšíme. (Pozor aby ste mäso neprederavili, inak vytečie šťava).
  2. Celé vnútro vytrieme slivkovým lekvárom, a napchávame striedavo slivky, brusnice, slivky, brusnice atď, až kým neprídeme do začiatku tunela. Mäso z vrchu dôkladne osolíme a okoreníme.
  3. Zoberieme si sáčok na pečenie, do ktorého prídame: korenie na pečené mäso "bravčovou pečeni" :), a vodu. Pridáme do sáčku naplnené meso. Poriadne ho tam zatrepeme. Položíme na plech a sáčok miestami poprepichujeme aby od teplého vzduchu v rúre nevybuchol. Pečieme asi 60 - 70 minút pri 180 stupňoch. 10 minút pred dopečením odstránime sáčok, položíme na vrch plátky syra a vrátime ešte na 10 minút do rúru. podávame so zemiakmi, alebo ryžou.