Bravčová roláda
Bravčová rolka (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborný jednoduchý recept na nedeľný obed.
4 porcie |
25 minút príprava |
55-60 minút na 190 °C |
Postup
- Mäso umyjeme osušíme naklepeme tĺčikom na väčší plát. Pripravíme suroviny na náplň. Z vajíčok, nakrájanej cibule, trochy oleja, soli a korenia urobíme praženicu, do ktorej vmiešame zmes hrášok, mrkva v náleve (foto je naopak).
- Mäso okoreníme mletým čiernym korením, osolíme. Na mäso rozložíme plátky slaniny, na ktorú uložíme praženicu.
- Mäso zrolujeme, spevníme ihlami alebo niťou, viď foto.
- Do zapekacej misy dáme trocha oleja alebo masti a pokrájame nadrobno cibuľu. Mäsovú roládu zo všetkých strán prudko opečieme a vyberieme na tanier. Vo výpeku orestujeme do sklovita cibuľu.
- Roládu vložíme do zapekacej misy, pridáme zvyšok mrkvy a hrášku, podlejeme vývarom alebo teplou vodou, zakryjeme alobalom.
- Rúru predhrejeme 190 stupňov a pečieme 55-60 minút, občas podlejeme výpekom. Po upečení odstránime ihly alebo niť a roládu pokrájame. Podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré, dobrú chuť.