Bravčová roláda

Bravčová rolka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborný jednoduchý recept na nedeľný obed.

4
porcie
25 minút
príprava
55-60 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme osušíme naklepeme tĺčikom na väčší plát. Pripravíme suroviny na náplň. Z vajíčok, nakrájanej cibule, trochy oleja, soli a korenia urobíme praženicu, do ktorej vmiešame zmes hrášok, mrkva v náleve (foto je naopak).
  2. Mäso okoreníme mletým čiernym korením, osolíme. Na mäso rozložíme plátky slaniny, na ktorú uložíme praženicu.
  3. Mäso zrolujeme, spevníme ihlami alebo niťou, viď foto.
  4. Do zapekacej misy dáme trocha oleja alebo masti a pokrájame nadrobno cibuľu. Mäsovú roládu zo všetkých strán prudko opečieme a vyberieme na tanier. Vo výpeku orestujeme do sklovita cibuľu.
  5. Roládu vložíme do zapekacej misy, pridáme zvyšok mrkvy a hrášku, podlejeme vývarom alebo teplou vodou, zakryjeme alobalom.
  6. Rúru predhrejeme 190 stupňov a pečieme 55-60 minút, občas podlejeme výpekom. Po upečení odstránime ihly alebo niť a roládu pokrájame. Podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré, dobrú chuť.