Bravčová roláda s hubami (fotorecept)
Autor receptu: havino
Ono to takto nejak u nás vyzerá, keď je veľa suchohríbov.
120 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup- Osmažíme cibuľu, pridáme hríby, huby lesné, kto čo má, osolíme, okoreníme,pridáme medzi prsty červenej ml.papriky, nepodlievame ich vodou, podusíme ich len pokiaľ zmäknú, aby sa dalo s nimi dobre pracovať, zarolovať do mäsa. Do udusených húb pridáme dve vajcia, hrsť petržlenovej vňate, odstavíme. Vajíčka nám huby udržia v kompaktnej hmote. Bola som v tom, že som odfotila aj s vajciami.
- Bravčové pliecko si rozrežeme a vyklepeme na plát. Osolíme, okoreníme. Potrieme hubovou zmesou a zrolujeme, pomôžeme si ihlicami, ja som ju aj špagátikom zviazala.
- Roládu preložíme do pekáča, posypeme druhou pokrájanou cibuľou a hríbami. Mala som zo včera odložené malé huboliatka, tak šli celé na pekáč. Roládu ešte z vonku osolíme , pre farbu mletej červenej papriky, mletej rasce, celej rasce medzi prsty. Obložíme vetvičkami majoránky, vetvičkou tymiánu, prihodíme 3 strúčiky cesnaku v šupke, zalejeme vodou, ja som mala začínajúc sa variaci vývar. Tekutiny dáme do polky rolády, nech sú huby komplet zaliate, pečením sa odparí.
- Piekla som hodinu prikryté a pol hodinu odokryté.
- Upečenú roládu vyberieme a necháme mierne vychladnúť, nekrájame hneď, by sa rozsýpala.
- Mierne vychladnutá, drží pokope.
- Do šťavy som pridala plátok masla a držala v teple.
- Mali sme k tomu popučené zemiaky a jednoduchý šalát, paradajky, cesnak, cibuľa, soľ, olivový olej, bazalka.
|