Bravčová roláda

Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou

Autor receptu: redakcia

Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Na barbecue omáčku speníme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme nakrájaný cesnak, drvené paradajky, trstinový cukor a ostatné suroviny. Povaríme asi 30 minút na miernom ohni, odstavíme a dohladka rozmixujeme.
  2. Bravčový bôčik rozkrájame na čo najväčší plát, dobre rozklepeme, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a potrieme prelisovaným cesnakom. Doprostred položíme rozkrojené bravčové karé, pevne zrolujeme, uložíme na pekáč a necháme odležať v chladničke.
  3. Rúru vyhrejeme na 170 °C a mäso v nej pečieme asi 45 minút. Upečené mäso nakrájame na pláty hrubé asi 1,5 cm, ktoré z oboch strán ogrilujeme na rozpálenom grile. Podávame s barbecue omáčkou.