Bravčová roláda
Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
Autor receptu: redakcia
Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Na barbecue omáčku speníme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme nakrájaný cesnak, drvené paradajky, trstinový cukor a ostatné suroviny. Povaríme asi 30 minút na miernom ohni, odstavíme a dohladka rozmixujeme.
- Bravčový bôčik rozkrájame na čo najväčší plát, dobre rozklepeme, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a potrieme prelisovaným cesnakom. Doprostred položíme rozkrojené bravčové karé, pevne zrolujeme, uložíme na pekáč a necháme odležať v chladničke.
- Rúru vyhrejeme na 170 °C a mäso v nej pečieme asi 45 minút. Upečené mäso nakrájame na pláty hrubé asi 1,5 cm, ktoré z oboch strán ogrilujeme na rozpálenom grile. Podávame s barbecue omáčkou.