Bravčová panenka s cesnakovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Vďaka šikovnej rúre som dnes pripravila naraz obed aj večeru, aby ostal čas aj na
čerstvý sneh :)
4 porcie |
20 minút príprava |
15-20 minút na 220 °C |
Postup
- Bravčovú panenku vyberieme z chladničky, jemne potrieme olejom a posypeme zeleným pomletým korením.
- Pokiaľ nám mäso odpočíva, tak dáme piecť do rúry zemiaky nakrájané na štvrťky, posypané rascou a pokropené masťou. A ešte stihneme urobiť aj cesnakovú omáčku.Cesnak očistíme, na menšej panvici spravíme karamel a pridáme strúčiky cesnaku znížime teplotu a opekáme cesnak spolu s karamelom asi 5 minút.
- Keď nám cesnak získa zlatú farbu pomaly prilejem sladkú smotanu a trochu vývaru, osolíme a okoreníme, na slabšej teplote necháme smotanu zredukovať a rozmixujeme na hladkú omáčku.
- Je čas sa venovať panenke. Na panvici si zohrejeme prepustené maslo a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán, nech sa zatiahne. Preložíme do pekáča, osolíme, prelejeme výpekom a vložíme do rúry k zemiakom dopiecť na 12-15 minút, za občasného polievania výpekom.
- Zemiaky sú dopečené, omáčka pripravená, môžeme obedovať kým sú zemiaky správne chrumkavé...