Bravčová panenka s cesnakovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Vďaka šikovnej rúre som dnes pripravila naraz obed aj večeru, aby ostal čas aj na čerstvý sneh :)

4
porcie
20 minút
príprava
15-20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú panenku vyberieme z chladničky, jemne potrieme olejom a posypeme zeleným pomletým korením.
  2. Pokiaľ nám mäso odpočíva, tak dáme piecť do rúry zemiaky nakrájané na štvrťky, posypané rascou a pokropené masťou. A ešte stihneme urobiť aj cesnakovú omáčku.Cesnak očistíme, na menšej panvici spravíme karamel a pridáme strúčiky cesnaku znížime teplotu a opekáme cesnak spolu s karamelom asi 5 minút.
  3. Keď nám cesnak získa zlatú farbu pomaly prilejem sladkú smotanu a trochu vývaru, osolíme a okoreníme, na slabšej teplote necháme smotanu zredukovať a rozmixujeme na hladkú omáčku.
  4. Je čas sa venovať panenke. Na panvici si zohrejeme prepustené maslo a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán, nech sa zatiahne. Preložíme do pekáča, osolíme, prelejeme výpekom a vložíme do rúry k zemiakom dopiecť na 12-15 minút, za občasného polievania výpekom.
  5. Zemiaky sú dopečené, omáčka pripravená, môžeme obedovať kým sú zemiaky správne chrumkavé...