Bravčová panenka na hrubom korení s cesnakovým dipom
Autor receptu: andys
Niečo ľahšie na nedeľný obed.
4 porcie |
10 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú panenku odblaníme, potrieme olejom (používam oliol, slnečnicový olej so zložením podobným olivovému) a votrieme hrubo pomleté farebné korenie s hrubou soľou. Necháme v chlade odstáť aspoň dve hodiny.
- Odstátu panenku v celku opekáme na malom množstve oleja zo všetkých strán asi 30-40 minút, podľa toho, ako ju máme radi prepečenú.
- Pred podávaním si pripravíme dip - očistený cesnak prelisujeme do misky, jemne posolíme a vmiešame pochúťkovú smotanu. Panenku podávame s dipom, zemiakovým pyré a šalátom. Dobrú chuť :)