Bravčová panenka na hrubom korení s cesnakovým dipom

Autor receptu: andys

Niečo ľahšie na nedeľný obed.

4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú panenku odblaníme, potrieme olejom (používam oliol, slnečnicový olej so zložením podobným olivovému) a votrieme hrubo pomleté farebné korenie s hrubou soľou. Necháme v chlade odstáť aspoň dve hodiny.
  2. Odstátu panenku v celku opekáme na malom množstve oleja zo všetkých strán asi 30-40 minút, podľa toho, ako ju máme radi prepečenú.
  3. Pred podávaním si pripravíme dip - očistený cesnak prelisujeme do misky, jemne posolíme a vmiešame pochúťkovú smotanu. Panenku podávame s dipom, zemiakovým pyré a šalátom. Dobrú chuť :)