Bravčová krkovička zapečená s hubami fotorecept

afataga - fotkaafataga, 30. júna 2013
Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept)
Foto: afataga

Míňam zásoby sušených suchohríbov, tak vymýšľam

6
porcií
30 minút
príprava
80 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
1 hrnček
podľa chuti
3 ks
6 ks
0,5 dl
1 ČL
0,5 ČL
3 ks
1 ČL
2 ČL
0,5 dl




Postup

  1. 1

    Plátky krkovičky som osolila z oboch strán a uložila do pekáča

    Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z oleja a korenín som urobila zálievku a lyžičkou napatlala na mäso

    Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podliala som troškou vody a dala zakryté du rúry na 200° piecť na 1 hod. Medzi tým som si udusila večer namočené huby na masti asi 20 min., prilievala som vodu z húb, osolila som ich

    Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine som na mäso dala kôpku húb, pol plátku syra a pohádzala som tam lístky šalvie

    Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dala som ešte piecť odokryté asi na 20 min.

    Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príloha bola ryža s kurkumou, hotové jedlo som posypala vňaťou

    Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mariamka
ty sa mas, ked mas este zasoby, pekne, chutne, sikovne jedlo, na tanierik si mohla dat troska z tej chutnej stavicky, sa mi to tam pyta :)
salinka
Oplatilo sa ti popustiť uzdu fantázii, vznikol chutný recept:-)
sany11
vyzera to skutocne nadherne,profesionalne,o chuti ani nehovorim urcite božská.
kika1212
Úvodné foto: fotograf, aranžér - profesionál
Príprava : výborná
Finál : výborná
elysa
parádny recept, tento isto skúsim, krkovička je u nás obľúbená na veľa spôsobov, hríby už nejaké nasušené sú...:)
afataga
dakujem vsetkym za pochvaly, aj ked niektore su prehnane :-), nie ze by som chcela provokovat, ale este minam zasoby z r. 2010
jujoska
perfektna papanica, pre mna este trosicku cesnaku prosim :-)
abdul
one, s tymi zasobami aj tak provokujes :-)))
afataga
@jujoska dakujem, vies ze som tazko dumala, ci ten cesnak dam, ci nedam? nedala som ho, aby som neprerazila hubovu chut
@mariamka ja som tam z toho vypeku dala, ale az po foteni, na fotke by to blbo vyzeralo :-)
tiginko
hmmm, na chvíľu vystrčím nos z domu a tu to rozvoniava hubami. Ešte ti tie hríby mole nepožrali? Alebo nemáš už dobré oči a tak aj tie chudery sa škvaria na panvici? @Abdul , kde sa túlaš, že by na liečení?
ywett
perfektný recept a krásne fotky! :-)
mariamka
jemine @afataga ja citam ake "milie" ??? :)) ze preco nukas @tiginko tie biele dobky co sa robia po tvari ??!! az potom som pochopila preklep :))
tiginko
proti míliám aj moliam mám isté výhrady, hlavne keď sú vidieť :-)
lusinkab
:-) nadherne a krasne nafotene a o tej chuti ani nepochybujem
tiginko
tu sa to niektorým stáva pravidelne, prsty len píšu a píšu a mozog zaostáva
havino
veľmi pekný recept, krásne foto, robievam veľmi, veľmi podobne, nie sme obe zo Žiliny? huby takto podusím a syr kôpkujem strúhaný, aj šťavička musí byť, podlievam vývarom a do vývaru dávam pre chuť mletý prášok z húb, so šalviou skúsim aj ja, s tou teda málo varím a mám ju na záhradke
afataga
@havino haf haf dakujem :-) zeby tu bol vo vzduchu nejaky hubovy virus? :-) ja mam mega obrovsku salviu, kazdy rok narastie asi meter do vysky aj do sirky, tak sa snazim ju vyuzivat, kludne daj aj viac, nebolo ju skoro vobec citit
havino
urobím toto isté veru v nedeľu, už som ju dlhšie nerobila a dám tam tej šalvie, dúfam, že mi tu nebudú ohrňať nosmi. Aj ja mám ešte starých dubákov dosť, aj suchohríbov, (nemohlo mi na um prísť suchochríbov, že starohríby mi po rozume chodili, aj písať som prestala, nie a nie na um prísť, staroba už), ale čo som chcela, že ja už teraz mám dve 5L fľaše nasušených, ale modrákov, ked nič, aj tie budú dobré, hoc ja ich moc nemusím.
havino
a dva krát odkliknuté, čo sa budem, jednorázovať , no nie?
vavan
fantázia,aj ja mám v komore sušené hríby aj som na ne zabudla aspoň ich zužitkujem.
afataga
@havino ved ked su suchohriby stare, tak su vlastne starohriby :-), my ich mame este radsej ako dubaky, maju vyraznu chut a jedlo pekne zafarbia :-), neviem, kde mas hobove miesta, ale na nasom toho roku nebolo skoro nic, ved budu neskor a keby aj nie, mam od vlani dost, ale co dva krat som nepochopila, nevadi :-)
@vavan dakujem
tiginko
jeeej, ty dnes robíš pekné preklepy: nepýtaš sa dúfam @havina na jej hrobové miesta :-) :-)
havino
:-), :-), @tiginko , dobre to aj napísala, dobre sa pýta, aj ked nechcela, lebo keby som ja chodila hladať, tak nájdem isto huby, že aj hrobové miesto by mi bolo treba, nepoznám huby, nechodím, keby mi ju palcom ukázali, nevidím ju, muchotrávky spoznám
@afataga , že som dva krát komentár odklikla :-), u nás na huby chodí polovička len a tento rok, len modráky z okolia MT doniesol
akeber
afataga, božské papáničko, oblizla by som monitor :-D
afataga
@tiginko no ked sa dari tak sa dari :-)
@havino ja rada chodim, aj najdem, ale iba ked rastu :-) hrobove miesto sa raz isto zide kazdemu, kludne aj v okoli MT, to uz je potom fuk :-)
@abeker dakujem, obcas treba umyt aj monitor :-)
frezia
Super pripravene jedlo.Taktiez mam este vela susenych hub,zajtra to bude u nas na tanieri.
mijaita
Ne ze bych nedelala nikdy vepr na houbach, ale tenhle tvuj zpusob se mi fakt libi. Hned jak se vratim! Proc mi tohle uniklo? Od benzinky maaaav :-)
afataga
asi si nedavala dobry pozor :-), tak sa nebuduce polepsi a dobru chut, to maso mozes samozrejme najskor kratko zatiahnut na panvici, tak je to este lepsie
1x 45678




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia