Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Toto jedlo robievame na narodeninové oslavy. Účel je v tom aby rezeň bol čo najväčší. Je
to
pikantné a voňavé. Hlavne s tým pivným syrom. Je to chlapské jedlo, ktorý nejde na
rande po ňom.
4 porcie |
40 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si rezne, ktoré osolíme okoreníme a poprášime mletou červenou paprikou pikantnou. Necháme chvíľu postať nech to do rezňa prejde. Na foto som dal rezne určene pre ženy. Pre chlapov nevošli do objektívu.
- Na panvicu dáme asi 6 lyžíc oleja do ktorého pridáme pokrájané čili papriky na drobno. Olej necháme zohriať a trochu čili popražiť a opečieme rezne. Rezne sme pred pečením obalili v hladkej múke. Rezne opečieme z každej strany asi 3 minúty.
- Potom opečené mäso položíme na sitko, nech olej odtečie. Na servítku nie, lebo by zotrela dobrotu čo je na nich. Panvicu s výpekom použijeme na ďalšie pečenie rezňov.
- Na cestíčko si pripravíme suroviny. Zemiaky nadrhneme na jemno, cesnak prelisujeme. Pridáme hladkú múku soľ majorán a mleté čierne korenie. Vymiešame dobre lepivé cesto.
- V ceste obalíme rezne.
- Panvicu s výpekom znovu ohrejeme a vypražíme obalené rezne. Rezne podávame na taniere, ktoré pôjdu na servírovanie. Panvicu z výpekom ešte použijeme ne syrovú omáčku.
- Na syrovú omáčku použijeme suroviny na foto. Nie sú tam Olomoucké Tvaružky tie som tam dodal až potom. To na preštepenie voňavejšej chute.
- Panvicu s výpekom som znovu dal zohriať nalial do nej 0,2 l čierneho piva a nechal zovrieť. Do piva som dal 1PL worčestrovej omáčky a 1KL horčice. Syry som postrúhal na strúhadle a vysypal do vriaceho piva.
- Za stáleho miešania sa zo syra a piva uvarila hustá voňavá omáčka jedna báseň a tá chuť no poézia. Omáčku som nechal trochu vychladnúť a potom pridal k mäsu na tanieri.
- Teraz si pripravíme suroviny na druhu omáčku. Na čistú panvicu suchú dáme hrubšie plátky slaniny opiecť. Tie nám pustia masť na omáčku. Opečené plátky slaniny vyberieme a pridáme na tanier k mäsu. Do výpeku na panvici nalejeme asi 0,2 l červeného vína. Do vína dáme zázvor, mletú škoricu, klinčeky,brusnice, kôru z jedného citróna a šťavu z jedného citróna. Aj dve čili papričky sušené, kto nechce nemusí dať. Varíme až sa nám to zredukuje na hustú omáčku.
- Omáčka je pekné zhustnutá. Odložíme zo sporáka a necháme mierne vychladnúť a pridáme k mäsu do taniera.
- Pridáme ešte nejakú oblohu a môžeme konzumovať. Pripraviť si k tomu vínko ktoré sme použili pri varení. A dobrú chuť.