Bravčová krkovička s cesnakom
Autor receptu: klarova
Tento recept je môj vlastný a pripravujem ho na nedeľný obed. Je vynikajúci a veľmi
chutný a moja rodina ho miluje. Odporúčam ho labužníkom.
6 porcií |
15 minút príprava |
105 minút tepelná úprava |
Postup
- Krkovičku umyjeme a narežeme na hrubšie rezne. Do väčšieho okrúhleho hrnca na pečenie alebo dusenie nalejeme olej poukladáme mäso asi kilo, pridáme korenie na
pečenú krkovičku, štvrtky cibule, 1 cesnak -strúčiky, mletú červenú papriku. Poukladáme
druhé kilo krkovičky a okoreníme tak isto,cibuľa, cesnak,mletá paprika,korenie na pečenú
krkovičku a nakoniec pridáme podľa chuti kmín celý. Zalejeme dvoma pohármi vody a dusíme na miernom ohni. Počas dusenia dávame pozor a pripadne podlejeme ešte vodou prípadne obrátime rezne opačne.
- K dusenej krkovičke podávame červenú alebo bielu kapustu dusenú , knedle, alebo
opekané zemiaky ako prílohu uhorky, paradajky,paprika.