Bravčová krkovička s cesnakom

Autor receptu: klarova

Tento recept je môj vlastný a pripravujem ho na nedeľný obed. Je vynikajúci a veľmi chutný a moja rodina ho miluje. Odporúčam ho labužníkom.

6
porcií
15 minút
príprava
105 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krkovičku umyjeme a narežeme na hrubšie rezne. Do väčšieho okrúhleho hrnca na pečenie alebo dusenie nalejeme olej poukladáme mäso asi kilo, pridáme korenie na pečenú krkovičku, štvrtky cibule, 1 cesnak -strúčiky, mletú červenú papriku. Poukladáme druhé kilo krkovičky a okoreníme tak isto,cibuľa, cesnak,mletá paprika,korenie na pečenú krkovičku a nakoniec pridáme podľa chuti kmín celý. Zalejeme dvoma pohármi vody a dusíme na miernom ohni. Počas dusenia dávame pozor a pripadne podlejeme ešte vodou prípadne obrátime rezne opačne.
  2. K dusenej krkovičke podávame červenú alebo bielu kapustu dusenú , knedle, alebo opekané zemiaky ako prílohu uhorky, paradajky,paprika.