Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou

Autor receptu: mariamka

Rýchla večera, ktorá nikdy nesklame. Ak máte doma "kyseliny" ako ja, tak niekedy fakt dôjde fantázia. Tento recept u nás funguje vždy...

Postup

  1. Tradične to robím z krkovičky, keďže je pekná šťavnatá. Dnes, čo už, mäsiareň zavretá, takže kuracinka. Vykostila som dolné kuracie stehná, osolila, okorenila a poprášila sladkou mletou paprikou, viac netreba.
  2. Čo najdlhšie trvá, je cibuľka. Takže ju treba dať skôr. Nakrájame ju nahrubo a dáme pomaly restovať na olej. Ja som ešte pridala pol zelenej papriky, pekne to rozvoňala. Treba byť trpezlivý, restovať, občas premiešať dozmäknutia.
  3. Hranolky, ak sa vám chce robiť doma, očistite zemiaky, nakrájajte, usmažte. My, zamestnané žienky, občas využívame polotovary, myslím, že mrazené hranolky sú v pohode. Ale štandardne k tomuto jedlu mávame chlebík.
  4. Kuracie stehná som dala na ten istý olej, kde sa smažili hranolky (keďže boli predsmažené, myslím, že olej to ešte zniesol). Oheň zmiernime a necháme ich pekne prepiecť z oboch strán. V závere k nim pridáme orestovanú cibuľku, nech chytí ten správny korenistý šmak.
  5. Finále. Možno nič svetoborné, ale keď už neviete čo, toto u mojich chalanov aj manžela funguje vždy. A hranolky boli dnes výnimočne, najlepšie je to s chlebíkom. Prajem dobrú chuť :)