Bratislavské bravčové pliecko
Autor receptu: redakcia
Postup- Pliecko umyjeme, osušíme,
osolíme a zo všetkých strán
prudko opečieme na rozohriatom
tuku.
- Na tuku po
opekaní speníme cibuľu
pokrájanú nadrobno, pridáme
pretlak a opečené
pliecko, podlejeme vriacim
vývarom alebo vodou
a pod pokrievkou dusíme
domäkka.
- Občas prelejeme
vlastnou šťavou, obrátime
a dolejeme vriacej vody
alebo vývaru.
- Mäkké mäso
vyberieme a pred podávaním
pokrájame na porcie,
šťavu vydusíme na tuk,
zaprášime múkou, zalejeme
vlažným vývarom a mliekom,
dobre rozmiešame
a varíme asi 30 minút.
- Medzitým
očistenú koreňovú zeleninu
a uhorky pokrájame na
tenké rezance a so zeleným
hráškom na masle udusíme
domäkka.
- Uvarenú omáčku
pretrieme cez husté cedidlo,
pridáme rozšľahanú kyslú
smotanu a udusenú zeleninu,
dochutíme citrónovou šťavou
a krátko povaríme.
|