Božská paradajkovo-kokosová polievka

Autor receptu: livinka

Ak v kuchyni radi experimentujete, určite vyskúšajte túto thajskú paradajkovo- kokosovú polievku! Keď som ju poprvýkrát pripravila (inšpirovala som sa receptom na zahraničnom blogu) a s malou dušičkou ju dala ochutnať priateľovi, reagoval len jednou, ale o to výstižnejšou vetou: "Uvaríš ju aj zajtra, však?" Uvarila som a dnes patrí medzi naše najobľúbenejšie polievočky, preto verím, že si nájde svojich fanúšikov aj na Vareche :)

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, čerstvý zázvor nastrúhame najemno. V hrnci si rozpálime trochu olivového oleja, a postupne pridávame cibuľu (ktorú necháme zosklovatieť), cesnak a nakoniec zázvor. Spolu pražíme asi 2-3 minúty, kým sa nám zázvor s cesnakom pekne nerozvoňajú.
  2. Paradajky (ak nemáme dostatočne výkonný mixér a vadia nám šupky) sparíme a olúpeme. Spolu s 1/2 hrnčekom vody, soľou, trstinovým cukrom a kokosovými plátkami ich pridáme do hrnca, privedieme k varu a povaríme asi 5 minút.
  3. Potom zmes odstavíme z ohňa, necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme. Nakoniec prilejeme kokosové mlieko a polievku znovu chvíľu povaríme, v prípade potreby ešte dochutíme soľou či trstinovým cukrom.