Boršč ale bezmäsový (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

recept mám z knihy " Najedzte sa do štíhlosti " od A. Mačingovej. Mám veľmi rada jej recepty preto, že zasýtia a nepriberiete od nich.

3 - 4
porcie
30 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie... cviklu som uvarila skôr.
  2. koreniny...
  3. Mrkvu, zeler, petržlen, kaleráb osmažíme na oleji, pridáme aj ostatnú zeleninu, ktorú sme si pripravili, ja som si skoro všetko postrúhala aby to bolo rýchlejšie. Restujeme asi 10 min.
  4. Osolíme, okoreníme, vo vajíčku na čaj som mala bobkové listy a celé korenie. Pridáme pokrájanú papriku, pomiešame, pridáme mletú papriku a prilejeme vodu. Necháme prejsť varom. Pridáme uvarenú a postrúhanú cviklu.
  5. Kým polievka vrie, pripravíme si na oleji osmaženú na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájaný cesnak, chvíľku osmažíme.
  6. Pridáme paradajkový pretla a kečup. Prilejem trochu vody a necháme prevrieť. Vlejeme do varenej zeleniny. Celkom na koniec som pridala pokrájanú čínsku kapustu. To som už nevarila.
  7. Ak sa vám bude zdať polievka hustá, pridajte vodu a ešte nechajte prevrieť. Na koniec môžeme pridať aj petržlenovú vňať. Dobrú chuť! Je skutočne výborná!