Boršč ale bezmäsový (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
recept mám z knihy " Najedzte sa do štíhlosti " od A. Mačingovej. Mám veľmi rada jej recepty preto, že zasýtia a nepriberiete od nich.
3 - 4 porcie |
30 minút príprava |
15 - 20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky ingrediencie... cviklu som uvarila skôr.
- koreniny...
- Mrkvu, zeler, petržlen, kaleráb osmažíme na oleji, pridáme aj ostatnú zeleninu, ktorú sme si pripravili, ja som si skoro všetko postrúhala aby to bolo rýchlejšie. Restujeme asi 10 min.
- Osolíme, okoreníme, vo vajíčku na čaj som mala bobkové listy a celé korenie. Pridáme pokrájanú papriku, pomiešame, pridáme mletú papriku a prilejeme vodu. Necháme prejsť varom. Pridáme uvarenú a postrúhanú cviklu.
- Kým polievka vrie, pripravíme si na oleji osmaženú na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájaný cesnak, chvíľku osmažíme.
- Pridáme paradajkový pretla a kečup. Prilejem trochu vody a necháme prevrieť. Vlejeme do varenej zeleniny. Celkom na koniec som pridala pokrájanú čínsku kapustu. To som už nevarila.
- Ak sa vám bude zdať polievka hustá, pridajte vodu a ešte nechajte prevrieť. Na koniec môžeme pridať aj petržlenovú vňať. Dobrú chuť! Je skutočne výborná!