Boršč

Autor receptu: alicka80

Inšpirovala som sa receptom od @Amelie, keď som ho pred časom skúsila prvý krát, nikdy som už nerobila iný. Trošku si ho upravujem podľa toho, čo doma máme. Dávam ho sem preto, lebo je vynikajúci a bola by škoda, aby sa na neho zabudlo. Dúfam, že sa to takto môže.

10
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku.Medzitým si očistíme zeleninu. Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler si na hrubo nastrúhame a pridáme postupne k cibuli. Červenú kapustu si nakrájame na drobno a pokrájame si aj kyslú kapustu (šťavu z nej si necháme). Do mierne osmahnutej zeleniny pridáme hovädzie mäso a necháme dusiť. Keď je hovädzie mäsko polomäkké, pridáme k nemu bravčové mäsko.
  2. Keď je mäsko mäkké, pridáme k nemu v celku klobásku a obe kapusty aj so šťavou z kyslej kapusty. Celé to podlejeme vodou, dokoreníme, dosolíme a pridáme podľa chuti chilli papričky. Klobásky po 40 minútach vyberieme a nakrájame na kolieska. Tie do polievky pridáme až na koniec. Polievku varíme kým červená kapusta nezmäkne. Keď sa tak stane pridáme k nej cviklu. Ja kupujem zaváranú, nakrájanú na kocky. Pridávam ju nakoniec, aby polievku ešte dochutila a aby nestratila farbu.
  3. Boršč podávame s kyslou smotanou a chlebom. Mäso som použila výrez na guľáš. Máme radi koreňovú zeleninu, tak aj tej dávame viac.