Foto: dorisa
Tento recept mi dala moja susedka, nakoľko sme mali v jednom roku na záhradke veľa jabĺk a už som nevedela, čo s nimi. Zobraziť celý popisTento recept mi dala moja susedka, nakoľko sme mali v jednom roku na záhradke veľa jabĺk a už som nevedela, čo s nimi. Najprv sa mi zdal náročný,ale nie je. Robila som ho len asi 5x,ale patrí k našim obľúbeným.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Najprv si urobíme korpus: múku ,cukor, žĺtka, 1 dl vody,olej, prášok do pečiva a zmiešame.
-
3
Vyšľaháme z bielok tuhý sneh a jemne vmiešame do cesta.
-
4
Jablká zbavíme šupiek,nakrájame a dáme variť,spolu s 1dcl vody a 4PL cukru. Zlate klasy si pripravíme s 3 dcl vody, a ked su jablká uvarené,tak ich vlejeme do masy. Hmotu treba nechat vychladnut.
-
5
Na upečený a vychladnutý korpus navrstvíme vychladnutú jablkovú zmes.
-
6
Šĺahačky v prášku zmiešame s deklarovaným množstvom studeného mlieka a šlaháme elektrickým šĺahačom 4 min.
-
7
Šlahačku navrstvíme na koláčik a hotový posypeme grankom, alebo struhanou čokoládou.
Diskusia k receptu