Boloňské špagety

Autor receptu: thedrunkchef

15 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji, alebo masle si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhaný celer a mrkvu.
  2. Pridáme mäso a za občasného miešania restujeme tak 10 minút. Osolíme a okoreníme.
  3. Potom pridáme pretlak a paradajky z konzervy, zalejeme vodou a dusíme minimálne hodinu.
  4. Po hodine pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, podľa chuti prelisujeme cesnak a necháme tak 5 minút prebublať.
  5. Podávame posypané strúhanym syrom. Najlepší je parmezán, ja používam keď mám dobrú goudu. Teraz som vyskúšal so 4 mesiace zrejúcim kravským syrom, ale u neho pozor na množstvo, je až moc aromatický.