Bôčikové plnené rolky (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

:-)

Postup

  1. Mala som dosť mastný bravčový bôčik, tak som tú slaninovú časť odrezala a zatiaľ odložila bokom. Bôčik som pokrájala na plátky, trošku naklepala, posolila a okorenila ml. čierným korením.
  2. Rožky som pokrájala a zaliala troškou mlieka, aby sa zvlhčili.
  3. Pridala som k nim rozotretú kuraciu pečeň, vajíčka, soľ, korenie, pretlačený cesnak a posekanú pažítku.
  4. Dobre premiešame.
  5. Na každý kúsok mäsa dáme trochu plnky.
  6. Zvinieme do rolky a spevníme špáradlom.
  7. Uložíme na pekáč a pridáme aj slaninu,ktorú sme si odložili, pokrájali na plátky a narezali.Masť sa počas pečenia vyškvarí a bude dobrá na chlieb s mladou cibuľkou a s tými vypečenými kúskami si už moji chlapi tiež poradia.Na vrch posypeme rascou, podlejeme troškou vody a dáme piecť zakryté do rúry na 200 stupňov, asi po 45 minútach odokryjeme a dopečieme do červena a do chrumkava.