Bôčiková roláda na slanine a kyslej kapuste - eintopf fotorecept
Foto: afataga
Inšpirácia: kalendár, moje úpravy: nedala som cibuľu na slaninu, pridala som rascu, cesnak a trošku chilli, do pekáča som šupla aj zemiaky, množstvá sa Zobraziť celý popisInšpirácia: kalendár, moje úpravy: nedala som cibuľu na slaninu, pridala som rascu, cesnak a trošku chilli, do pekáča som šupla aj zemiaky, množstvá sa dajú upraviť podľa potreby.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 poháre po 7 dl |
|
na vymastenie misy |
|
14 ks |
|
20 dg prerastená pokrájaná na pásiky |
|
1 kg |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
4 strúčiky |
|
|
|
2 PL |
|
1 dl |
|
Postup
-
1
Pekáč som vymastila masťou a dala som kyslú kapustu, robim do pohárov podľa @rea1
-
2
Na kapustu som uložila polovice zemiakov rovnou stranou navrch, posolila som ich a posypala trochou rasce
-
3
Uložila som plátky slaniny
-
4
Podarilo sa mi kúpiť ukážkový bôčik
-
5
Do plytkej misky som dala olej, soľ, rascu, korenie, cesnak a trochu chilli a robila som patláma, patláma
-
6
Plátky bôčika som sa potom snažila stočiť, moc to nešlo, ale aspoň trochu, prebodla som špajdľou a uložila na slaninu, jeden kus bol fakt hrubý, tak som ho len prekrojila a položila, podliala som trochou vody
-
7
Piekla som zakryté na 180° 90 min., potom odokryté na 200° asi 20 min.
-
8
Na tanier zemiaky, kapusta, bôčik
-
9
Kalendár:
@kimlo vidno ze si nachytal odbornu terminologiu :-)
@havino a @kika1212 prehanate, ale tak pekne, to vydrzim :-)
Konkrétne prvá veta nám povie: Ako Eintopf sa označujú sýte polievky slúžiace ako hlavné jedlá.
Musím uznať, že od bôčikovej rolády na slanine a kyslej kapuste je k eintopfu, čiže polievke, ďaleko asi ako z Kanárskych ostrovov do Antarktídy.
P. S. Ja mäso na kyslej kapuste pečiem veľmi často, ale netušil som, že jedávam vlastne Eintopf.
@babkamt dakujem
Naozaj nechápem prečo sa tu stále dokola rieši kto má právo komentovať recepty a kto nie a už vôbec nerozumiem, prečo by toto právo malo byť determinované počtom uverejnených receptov, alebo nebodaj privilégiom iba pre tých, ktorí daný recept vyskúšali.
S receptami, alebo bez, právo komentovať (kriticky, pochvalne, akokoľvek..) má KAŽDÝ REGISTROVANÝ užívateľ. End of story. Vysporiadajte sa s tým.
@katka78 v pohode, ja som uz zvyknuta :-) a suhlasim s tebou
Pz.
Môj názor, možno nemám pravdu , ale s tým eintopf, je skôr varenie , pečenie v jednej panvici so surovinami kde máš všetko spojené, mäso, zeleninu , či iné suroviny ktoré sa servírujú z jednej panvice, toto mne skôr pripomína pečenie v pekáči alebo zapekacej misy, to je môj názor na margo ku komentárom.
@abdul svata pravda, no ale su ludia, co sa nevedia inak zabavit, treba ich nechat, ked im to robi dobre
en.wikipedia.org/wiki/Eintopf...
asi ako na slovensku cina = mrazena zelenina udusena na gebuzinu, a stroganof = pridat smotanu, iny kraj iny mrav :-)
Ako guláš všeobecne uspokojujúce polievky často roľník pôvodu sú povolaní slúžiť ako kompletné jedlo. Typické Hlavnými zložkami sú strukoviny ako sú hrach, fazuľa a šošovica, zelenina ako kapusta, kvaka, mrkva a zemiaky, a obilné výrobky, ako sú múka, cereálie, chlieb alebo cestoviny, varené vo vode alebo vývare. Okrem toho, v závislosti na recepte a možnosti, napríklad, pór, zeler a cibule, mäsa, klobásy alebo slaniny (tie často solené alebo údené). Rôzne čas varenia rôznych zložiek budú zahrnuté vo formulácii.
Pokrmy, ktoré sú varené v hrnci, sú veľmi staré a distribuované po celom svete. V nemčine, ale iba tých súdov sa nazývajú guláš, ktoré majú vysoký obsah kvapaliny, takže žiadne čisté dusená mäsa. Známe dusená mäsa patrí hrachová polievka, šošovica guláš, Pichelsteiner, Gaisburger pochod, kvaka dusené mäso, guláš, cholent.