Pečený bôčik

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
240 minút
príprava

Postup

  1. Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením. Bravčovú masť roztopíme a zalejeme ňou bôčik až po vrch, konfitujeme pri teplote 110 °C asi 3,5 hodiny. Potom masť zlejeme a bôčik dopečieme pri 220 °C dochrumkava zhruba 10 minút.
  2. V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Primiešame bryndzu a posekanú pažítku. Z hmoty vytvarujme valčeky, ktoré dvakrát obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vysmážame v horúcom oleji.
  3. Šalotku nakrájame a orestujeme, pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Potom zalejeme pivom, pridáme lekvár, soľ a zredukujeme na konzistenciu omáčky. Nakoniec primiešame vychladené maslo.